WAM verzekering

Bij al onze verzekeringen:

  • Standaard €0,- Eigen Risico bij alle dekkingen

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • 24/7 bereikbaar bij noodsituaties

  • Je bent nooit onderverzekerd

Op zoek naar een WAM verzekering? Bij Allianz Direct profiteer je van WAM verzekeringen met brede dekking en scherpe premie. Bereken direct je voordeel!

Koppel in de auto praten

De beste WAM verzekering bij Allianz Direct

Wanneer je aan het verkeer deelneemt met een motorrijtuig ben je verplicht om een WAM verzekering af te sluiten. Wat houdt de WAM verzekering in, wat kan er gebeuren als je geen WAM verzekering afsluit en waar vind je de beste WAM verzekering? Allianz Direct geeft antwoord op veelvoorkomende vragen over de WAM verzekering.

Wat houdt een WAM verzekering in?

WAM staat voor Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen. Volgens deze wet ben je verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten op het moment dat een motorrijtuig op je naam staat. Ook als je niet aan het verkeer deelneemt, blijft de verplichting bestaan wanneer er een kenteken aan jouw naam gekoppeld is. Alleen als het kenteken op naam van een ander komt te staan of het kenteken geschorst wordt, stopt de verplichting. Let er hierbij op dat deze schorsing elk jaar moet worden verlengd.

Geen WAM verzekering op de auto?

Je auto niet verzekeren is volgens de WAM een strafbaar feit. Je loopt in dat geval het risico op een boete van circa €400. Als de politie je staande houdt en het voertuig geen WAM verzekering heeft, bedraagt de boete zo'n €550. De RDW houdt strikt toezicht op het feit of voertuigen een WAM verzekering hebben in Nederland. De WAM zorgt er namelijk voor dat schades zo goed mogelijk worden afgewikkeld. Als je onverhoopt met een ongeluk te maken krijgt, kan de schade via de verzekeraar worden afgehandeld. Anders draai je zelf voor de kosten van de schade op. In zekere zin lijkt de WAM verzekering wel wat op een rechtsbijstandverzekering.

WAM verzekering afsluiten bij Allianz Direct

Op zoek naar een scherp geprijsde autoverzekering voor je wagen? Allianz Direct biedt drie verschillende verzekeringen aan: de WA, Beperkt Casco en All Risk verzekering. De WAM verzekering wordt het meest afgesloten bij voertuigen ouder dan 12 jaar. Met deze verzekering ben je gedekt indien je schade veroorzaakt aan een ander voertuig of persoon. De tegenpartij heeft in dat geval de mogelijkheid om een beroep te doen op deze verzekering. Schade aan je eigen wagen, zoals ruitschade, wordt op basis van deze verzekering niet vergoed. Allianz Direct hanteert standaard €0 eigen risico en levert 24 uur per dag, 7 dagen per week professionele hulp en service bij ongevallen of pech op de weg. Bovendien regelt Allianz Direct vervangend vervoer bij schade.

Bereken direct je voordelige premie bij Allianz Direct

Wil je veilig de weg op met de beste verzekering voor je auto? Bij Allianz Direct ben je snel verzekerd zoals jij wilt. Lees de voorwaarden of bereken hier meteen je scherpe premie.

Was dit artikel nuttig?

Vrouw aan de telefoon

Heb je een WA autoverzekering nodig?

Een WA autoverzekering is wettelijk verplicht voor alle autorijders. Sluit direct deze basisdekking af en ga zonder zorgen de weg op.