Zo kies je de goedkoopste auto per maand

Bij onze autoverzekeringen:

 • Meest gekozen autoverzekering op Independer en Autoverzekering.nl

 • 24/7 bereikbaar bij noodsituaties

 • Altijd vervangend vervoer bij schade

Op zoek naar de goedkoopste auto per maand? Houd de maandelijkse vaste kosten voor de auto laag dankzij de voordelige autoverzekering van Allianz Direct.

Gezin buiten auto

Zo kies je de goedkoopste auto per maand

Ben je op zoek naar de goedkoopste auto per maand om aan te schaffen? Autorijden is in Nederland een kostbare aangelegenheid. Of het nu gaat om benzinekosten, de wegenbelasting of prijzen voor het onderhoud; de maandelijkse kosten van je wagen kunnen behoorlijk in de papieren lopen. Wat is de goedkoopste auto per maand en op welke manier kun je kosten besparen op je wagen? Allianz Direct geeft een aantal handige tips om de goedkoopste auto per maand te kopen.

Merken voor de goedkoopste auto per maand

Wanneer je op zoek bent naar een compacte, goedkope auto hebben deze merken de minste onkosten:

 • Toyota Aygo
 • Hyundai i10
 • Peugeot 108
 • Mitsubishi Space Star
 • Suzuki Celerio
 • Volkswagen Up!
 • Citroën C1
 • Opel Karl
 • Skoda Citigo
 • Renault Twingo

Het soort brandstof voor de goedkoopste auto per maand

Bij de keuze voor de goedkoopste auto per maand speelt het soort brandstof ook een rol. Van de verschillende types brandstof is lpg het goedkoopst. Hiervoor geldt wel dat je meer wegenbelasting moet betalen dan bij benzine of diesel. Ook moet er een lpg-installatie in je auto aanwezig zijn. Wanneer je weinig gaat rijden, is benzine meestal de goedkoopste optie. Je betaalt dan relatief weinig wegenbelasting. Ook voor diesel geldt dat het pas voordelig wordt als je veel op de weg zit. Daarnaast worden oudere voertuigen met dieselmotoren steeds vaker uit de binnensteden geweerd.

De goedkoopste auto per maand en de wegenbelasting

Op het moment dat je de eigenaar van een auto bent, ben je verplicht om wegenbelasting te voldoen. Hoeveel wegenbelasting je moet betalen, hangt van verschillende elementen af. Zo spelen factoren als het gewicht van de auto, het type brandstof, het soort auto, het brandstofverbruik, de hoeveelheid CO2 die je voertuig uitstoot en je woonplaats een rol.

Het onderhoud bij de goedkoopste auto per maand

Geregeld is aan je auto onderhoud nodig. Zo kan er altijd iets stuk gaan, moet je olie verversen, vul je het koelvloeistof bij of moeten de banden worden opgepompt. Hoe beter je de auto onderhoudt, des te kleiner het risico op reparaties. Bij het aanschaffen van de goedkoopste auto per maand is het daarom ook verstandig om te letten op de kosten van de auto-onderdelen. Het ene merk beschikt namelijk over goedkopere auto-onderdelen dan het andere merk.

Allianz Direct voor de goedkoopste autoverzekering

Voor een voordelige autoverzekering ben je bij Allianz Direct op het juiste adres. Wij bieden drie scherp geprijsde verzekeringen aan: de WA, Beperkt Casco en All Risk autoverzekering. Je bent verplicht om ten minste een WA-verzekering voor je voertuig af te sluiten. Bereken direct je premie.

Vrouw thuis met krant

Stop met vergelijken, begin met besparen

Goedkope autoverzekering nodig? Bereken je premie en vind de autoverzekering die bij jou, je auto én je portemonnee past.

Was dit artikel nuttig?