Tijdelijke autoverzekering

Wanneer heb je een tijdelijke autoverzekering nodig en waar moet je allemaal aan denken? Je leest het hieronder. Allianz Direct biedt geen tijdelijke autoverzekeringen aan.

Tijdelijke autoverzekering

Waarom een tijdelijke autoverzekering?

Er zijn verschillende scenario's waarbij jij een tijdelijke autoverzekering nodig kunt hebben:

  • Als je op vakantie gaat met een tweedehandsje.
    Niks is leuker dan een roadtrip als vakantie. Al helemaal met je eigen auto. Koop je er een om mee door Europa te toeren? Dan moet je een tijdelijke autoverzekering afsluiten. Bij Allianz Direct kan dit helaas niet. Wel kun je een gewone autoverzekering afsluiten, met Pechhulp Europa als aanvullende dekking. Zo ben je tijdens je vakantie en daarna verzekerd voor problemen onderweg. 
  • Als je auto total loss is.
    Heb je een ongeluk gehad en kan je je auto niet meer gebruiken? Dan kun je tijdelijk een goedkope auto kopen om de tijd te overbruggen en eventueel te sparen voor een duurder model. In dit geval heb je ook een tijdelijke autoverzekering nodig.
  • Als je even geen auto van de zaak hebt.
    Gebruik jij normaalgesproken een (lease-)auto van je werk en is deze even niet beschikbaar? Dan zul je zelf voor vervoer moeten zorgen. Ook deze tijdelijke auto moet je goed verzekeren. 

Je auto tijdelijk verzekeren

Iedereen die in Nederland een auto koopt, moet verplicht een autoverzekering afsluiten, ook jij. De minimale verplichte verzekering is een WA-verzekering. Hiermee is schade die jij veroorzaakt aan andere voertuigen verzekerd. Naast een WA-verzekering kun je bij de meeste verzekeraars ook kiezen voor een WA-plus- of All Risk-verzekering. De premie van deze verzekeringen ligt hoger, maar bij schade krijg je ook meer vergoed. Een autoverzekering is in Nederland dus verplicht voor iedereen met een auto. Ook als je slechts tijdelijk in het bezit bent van een auto. Ook kun je je auto voor 1 dag verzekeren. Allianz Direct biedt dit echter niet aan. 

Man met laptop

Benieuwd naar je premie?

Je weet het zo. Bereken je premie in 20 seconden en sluit direct af.