Autoverzekering 1 dag

Autoverzekering voor 1 dag

Allianz Direct biedt geen autoverzekering voor 1 dag aan, maar we leggen je graag uit hoe het werkt. Je leest het hieronder.

Het klinkt misschien heel gek – een autoverzekering voor 1 dag. De meeste autoverzekeringen sluit je tenslotte af voor een jaar of langer. Toch kan een autoverzekering voor 1 dag in sommige gevallen de perfecte uitkomst zijn, bijvoorbeeld wanneer je jouw auto verkoopt aan iemand in het buitenland. Rij je de auto na overschrijving zelf naar het land van bestemming? Dan moet je voor de Nederlandse wegen voor één dag verzekerd zijn. Je kunt een voorlopig kentekenbewijs met verzekering aanvragen en met een gerust hart de Nederlandse wegen over. Allianz Direct kan de auto alleen verzekeren als je een Nederlands kenteken hebt van het RDW. Ook weet je bij Allianz Direct meteen of je autoverzekering geaccepteerd is, je hebt dus geen voorlopige dekking

Met een gerust hart je auto uitlenen

Een situatie die waarschijnlijk vaker voorkomt, is het uitlenen van de auto aan vrienden en familie. Doe je dit regelmatig, dan is het verstandig je te verdiepen in de autoverzekering voor 1 dag of een tijdelijke autoverzekering. Veroorzaakt iemand anders schade met jouw auto? Dan bestaat de kans dat de verzekering deze niet betaalt. Daarnaast kost het jou schadevrije jaren, terwijl je zelf geen schade hebt veroorzaakt. Door verlies van schadevrije jaren kan je maandelijkse premie flink toenemen. Wil je dit voorkomen? Sluit dan, wanneer je jouw auto uitleent, een autoverzekering voor 1 dag af en maak duidelijke afspraken over eventuele schade en ongelukken. Op deze manier voorkom je vervelende situaties met vrienden of familie en kun je met een gerust hart jouw auto uitlenen.

Ook je autoverzekering afsluiten?

Bij Allianz Direct verzeker je je auto standaard met € 0,- eigen risico.

Sluit direct af
Allianz Direct autoverzekering