Verkeerd getankt?

Bij al onze verzekeringen:

  • Standaard €0,- Eigen Risico

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

In Nederland tanken per dag gemiddeld tien mensen de verkeerde brandstof. Hieronder lees je wat te doen als je de verkeerde brandstof getankt hebt.

Verkeerd getankt

Per dag tanken in Nederland tien mensen de verkeerde brandstof. In het buitenland is de kans nog veel groter. De meeste automobilisten zijn dieselrijders die per ongeluk benzine tanken. Een keertje verkeerd tanken kost zomaar 5000 euro. Let dus goed op of je diesel of benzine hebt. Wat moet je doen als je verkeerd getankt hebt?

Verkeerd getankt: wat moet je doen?

Als je benzine tankt in jouw dieselauto kan dit permanente schade aan je auto veroorzaken. Het maakt niet uit of je veel of weinig heeft getankt. Diesel tanken in een benzine auto kan minder kwaad. Toch kan hierdoor lange termijn ook nog 'vage klachten' blijven bestaan. Bovendien kunnen autofabrikanten de garantie intrekken.

Dit kunt je doen:

  • Start de motor niet.
  • Al gestart? Zet direct de motor af om schade te beperken of te voorkomen.
  • Bel Pechhulp.

Rijd in elk geval nooit door! Vul je tank ook niet bij met de juiste brandstof. Het risico op schade is te groot. De schade kan oplopen tot 5000 euro.

Zelf brandstof leeghalen

Helaas is zelf je brandstof aftappen niet voldoende. Ook de brandstofleidingen moeten uitgezogen worden. Al na het aanzetten van het contact, dus zonder te starten, wordt er de brandstofpomp ingeschakeld. De brandstofleidingen lopen dan al vol. Onze Pechhulp service kiest er dan ook bijna altijd voor om de auto naar een reparateur te brengen in plaats van de tank ter plekke leeg te maken. De kans op schade is dan nog te groot.

Goede brandstof

Verkeerd tanken komt ook in het buitenland vaak voor. Vaak doordat de benamingen voor de verschillende brandstoffen verwarrend zijn. Wat wij kennen als Superplus, heet in Slovenië Eurosuper 98. Wat bij ons Euro 95 is, staat in Zwitserland bekend als Super. Weet je niet zeker wat je moet tanken? Het Instituut voor Duurzame Mobiliteit heeft de Brandstofwijzer geïntroduceerd. De Brandstofwijzer geeft in één handomdraai een overzicht van brandstofnamen in zestien Europese landen. De brandstofwijzer is ook gratis te downloaden in de Apple App Store.

Koppel buiten met water heeft lol

Wij staan voor je klaar in heel Europa

Met de Pechhulp Verzekering repareren we je auto in binnen- en buitenland. Is reparatie niet ter plekke mogelijk? Dan brengen we ‘m naar een garage in de buurt en krijg je vervangend vervoer.