Witte kentekenplaat bestellen?

Of zelf laten maken? Zorg in ieder geval dat je een goede autoverzekering hebt:

  • Standaard €0,- Eigen Risico

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Vrouw aan de telefoon

Ga je binnenkort op pad met een caravan, aanhanger of fietsendrager? Dan moet je een witte kentekenplaat bestellen. Wanneer je iets achter de auto hangt, is je gele kenteken namelijk niet meer goed zichtbaar. Om boetes te voorkomen, kun je voordelig een witte kentekenplaat bestellen en deze op het aanhangsel monteren. Een witte kentekenplaat laten maken, is heel eenvoudig: er zijn verschillende websites waar je er voordelig een kunt bestellen. De kosten hiervan zijn ook laag: je betaalt zo'n €5,- tot €15,-, afhankelijk van de aanbieder die jij kiest.

Wet- en regelgeving

Wil je een witte kentekenplaat bestellen? Kijk dan goed of de kentekenplaat voor je aanhanger of caravan aan de huidige wet- en regelgeving voldoet. Een witte kentekenplaat laten maken is namelijk alleen mogelijk voor aanhangers, caravans en fietsendragers van minder dan 751 kilogram. Is je aanhanger of caravan zwaarder dan 751 kilogram? Dan moet je een extra gele kentekenplaat voor je aanhanger of caravan aanvragen bij de RDW.

Ga je een witte kentekenplaat bestellen? Dan krijg je vaak de optie een kentekenplaathouder en NL-sticker te bestellen. De kentekenplaathouder is handig om het kenteken gemakkelijk vast te klikken. Hiermee blijft het kenteken beter vastzitten en kan hij er niet zomaar afvallen. Een NL-sticker moet je volgens de wet op je aanhanger, caravan of fietsendrager plakken. Op de gele kentekenplaat staat aangegeven dat het een Nederlands kenteken betreft, maar bij de witte kentekenplaat is dat niet zo en heb je dus een sticker nodig.

Veilig de weg op met een aanhanger of caravan

Een witte kentekenplaat bestellen zorgt ervoor dat je veilig en goed voorbereid de weg op kunt met een aanhanger, fietsendrager of caravan. Zoek van tevoren uit hoe je de aanhanger of caravan achter de auto monteert en maak je nieuwe witte kentekenplaat goed vast. Naast een witte kentekenplaat bestellen, is het ook handig de voorwaarden van je autoverzekering na te kijken. De meeste verzekeringen, zoals die van Allianz Direct, dekken schade aan een aanhanger of caravan wanneer deze achter je auto hangt. Kijk dit even na, zodat je met een goed en veilig gevoel de weg op kunt!

Familie loopt buiten

Wij staan voor je klaar in heel Europa

Met de Pechhulp Verzekering repareren we je auto in binnen- en buitenland. Is reparatie niet ter plekke mogelijk? Dan brengen we ‘m naar een garage in de buurt en krijg je vervangend vervoer.