Hond richt schade aan

Juni 2022

640.000 huishoudens zonder aansprakelijkheidsverzekering

Volgens een artikel van RTL Nieuws hebben honderdduizenden Nederlanders geen aansprakelijkheidsverzekering en dat is niet zonder risico. Ze riskeren zo namelijk grote financiële problemen: niet alleen voor zichzelf, maar ook voor anderen. Wat dekt een aansprakelijkheidsverzekering nou precies en hoe kunnen de kosten zo hoog oplopen? Lees snel verder!

Aansprakelijkheidsverzekering

Met een Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) ben je verzekerd tegen schade die je per ongeluk veroorzaakt hebt bij iemand anders. Heb je bijvoorbeeld iemands televisie omgestoten, ben je op iemands dure bril gaan zitten of heeft je hond iemands gordijn kapotgebeten? Dat zijn typische ongelukjes die gedekt worden door de Aansprakelijkheidsverzekering. Heeft je kind met een steentje een tekening gekrast op de gloednieuwe auto van je buren? Geen zorgen, je kan je hele gezin meeverzekeren op jouw Aansprakelijkheidsverzekering.

Financiële problemen door onverzekerden

Je doet het natuurlijk niet expres, maar toch kan het gebeuren: je veroorzaakt schade bij een ander. Erg vervelend voor jou, maar ook voor degene die met de schade zit. De kosten van schade na een ongeluk kunnen namelijk flink oplopen, vooral bij letselschade. Veroorzaak je bijvoorbeeld een ongeluk tijdens het skiën waarbij iemand arbeidsongeschikt raakt? Dan kan jij verantwoordelijk gesteld worden voor al het inkomen dat diegene misloopt door niet meer te kunnen werken. Dit zijn flinke bedragen die de meeste mensen niet zomaar kunnen ophoesten. Heb je geen Aansprakelijkheidsverzekering en niet genoeg geld om de kosten te betalen? De schuld zal je blijven achtervolgen als de rechter bepaald heeft dat jij verantwoordelijk bent. En degene met schade? Die persoon zal zelf moeten opdraaien voor de kosten aangezien die niet verhaald kunnen worden.

Niet verplicht, wél heel handig

De Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) is in Nederland niet verplicht, in tegenstelling tot de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) voor auto’s. Toch is het verstandig om te checken of je al een Aansprakelijkheidsverzekering hebt, aangezien je zonder deze verzekering een behoorlijk risico loopt. Niet alleen jijzelf, maar ook anderen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar daar ben je bij ons voor verzekerd. Check daarom de Aansprakelijkheidsverzekering van Allianz Direct, met wereldwijde dekking voor het hele gezin, al je huisgenoten én je huisdieren!

Was dit artikel nuttig?

Man thuis op laptop werken

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Het zal je maar gebeuren: het stormt en je dakpannen beschadigen het huis van je buren. Met onze Aansprakelijkheidsverzekering nemen wij je zorgen weg en ben je goed verzekerd: even goede vrienden.