Kind veilig in riem in auto door moeder

Februari 2024

Dit zijn de meest betrouwbare automerken

Als je een auto koopt let je op verschillende dingen. De één wil een snelle auto, de ander wil juist een auto met veel ruimte of een laag verbruik. Daarbij rijden ook steeds meer mensen liever elektrisch. Wat voor auto je ook zoekt, het laatste waar je op zit te wachten is pech onderweg of andere mankementen. De Consumentenbond doet ieder jaar onderzoek naar de betrouwbaarheid van automerken in Nederland. Op basis daarvan vind je hier de lijst van meest betrouwbare automerken, zodat jij een verstandige keuze kan maken!

De best presterende auto

De Consumentenbond heeft eind 2023 onderzoek* gedaan naar gemelde mankementen bij de verschillende automerken in Nederlanden. Hierbij onderzoeken zij hoeveel pech er het afgelopen jaar is voorgekomen en hoe ernstig de pech was – per automerk en type, bouwjaar en kilometerstand. In het onderzoek van vorig jaar kwam de Misubishi ASX als beste uit de bus, maar wie wint dit jaar het predicaat van best presterende auto? Dat is de Lexus NX! Dit model met bouwjaren 2014 tot en met 2021 scoort het hoogst.

Het meest betrouwbare automerk

De Lexus NX is dus de best presterende auto, maar is Lexus dan ook het meest betrouwbare automerk? Als we kijken naar de top 10, zien we Lexus inderdaad op plek 1 staan met een een heel mooi cijfer: 9,6. Op nummer 2 staat Suzuki met als cijfer een 9! Verder valt aan de top 3 op dat Mitsubishi, die vorig jaar nog op nummer 2 stond, het dit jaar met plekje 7 moet doen. De top 3 meest betrouwbare automerken is als volgt:

1. Lexus (9,6)

2. Suzuki (9,0)

3. Subaru (8,9)

Betrouwbare automerken

De lijst van de top 10 betrouwbare automerken volgt met Toyota op plek 4. Kia en Smart krijgen beide een 8.5 en de top 10 wordt afgesloten met Nissan op plek 9 en BWM op nummer 10:

4. Toyota – 8,6

5. Kia – 8,5

6. Smart – 8,5

7. Honda – 8,3

8. Mitsubishi – 8,3

9. Nissan – 8,1

10. BMW – 8,0

Betrouwbaarheid vs. verkoopcijfers

In een ander artikel delen wij de top 10 meest verkochte auto’s van Nederland. Hier valt op dat de top 3 meest betrouwbare automerken niet eens in de top 10 meest verkochte auto’s staan. Lexus, Suzuki en Subaru blijken in Nederland dus niet al te populair, terwijl deze merken juist zeer betrouwbare auto’s leveren. Het meest verkochte automerk in Nederland is Volkswagen, die op plek 27 (!) staat qua betrouwbaardheid. 

Sta je op het een punt een auto te kopen? Dan doe je er volgens de Consumentenbond goed aan om voor een Japans of Zuid-Koreaans automerk te kiezen. Dit advies is overigens al een tijd zo, want Japanse en Zuid-Koreaanse automerken staan al jaren in de top van meest betrouwbare automerken. Dit jaar zijn zelfs 8 van de 9 merken uit de top 10 Japans of Koreaans.

Minst betrouwbare automerk

Helemaal onderaan de lijst van betrouwbare automerken staat dit jaar de Land Rover met een score van 4,8. Vorig jaar was dit nog de Renault (Grand) Scénic uit bouwjaar 2012-2015. Als je op zoek bent naar een betrouwbare auto, is de Land Rover dus misschien niet de beste keuze.

Betrouwbare hulp onderweg met Pechhulp

Het maakt niet uit welke auto je rijdt – als je pech hebt wil je snel hulp krijgen. Daarom sluit je je autoverzekering natuurlijk bij Allianz Direct af. Bij ons geniet je van een scherpe premie en goede voorwaarden. Rijd je in een minder betrouwbaar automerk, of sta je met pech langs de weg? Dan ben je blij met onze Pechhulp! Wij komen je dan direct helpen zodat jij weer verder kan.

* www.consumentenbond.nl

Familie loopt buiten

Wij staan voor je klaar in heel Europa

Met de Pechhulp Verzekering repareren we je auto in binnen- en buitenland. Is reparatie niet ter plekke mogelijk? Dan brengen we ‘m naar een garage in de buurt en krijg je vervangend vervoer.

Was dit artikel nuttig?