Kind veilig in riem in auto door moeder

Februari 2022

Dit zijn de meest betrouwbare automerken

Als je een auto koopt let je natuurlijk op verschillende dingen. De een wil een snelle auto, de ander wilt juist een auto met veel ruimte. Wat voor auto je ook zoekt, je zit niet te wachten op pech onderweg of andere mankementen. Daarom vind je hier een lijst van de meest betrouwbare automerken, zodat jij precies weet waar je aan toe bent!

De best presterende auto

De Consumentenbond heeft eind 2021 onderzoek* gedaan naar gemelde mankementen bij de verschillende automerken in Nederlanden. Uit hun onderzoek blijft dat de Volkswagen Polo de best presterende auto is!

Het meest betrouwbare automerk

De Volkswagen Polo is dus de best presterende auto, maar als we kijken naar automerken in het algemeen komt Volkswagen niet eens in de top 10. Welke automerken zijn het meest betrouwbaar?

Het meest betrouwbare automerk is Mitsubishi! De SUV Outlander en de ASX scoren met name hoog. De top 3 is als volgt:

  1. Mitsubishi
  2. Suzuki
  3. Mazda

Betrouwbare automerken

Het vervolg van de top 10 betrouwbare automerken volgt met Subaru op plek 4. Honda, Mini en Toyota scoren gelijk op plek 5 en de top 10 wordt uiteindelijk afgesloten met Dacia:

4. Subaru

5. Honda – Mini - Toyota

6. Kia

7. BMW – Seat

8. Mercedes-Benz – Lexus

9. Hyundai

10. Dacia

Betrouwbaarheid vs. verkoopcijfers

In een eerder bericht deelden wij al de top 10 meest verkochte auto’s van Nederland. Hier valt op dat de top 3 meest betrouwbare automerken niet eens de top 10 halen in de meest verkochte auto’s. Mitsubishi, Suzuki en Mazda blijken in Nederland dus niet al te populair, terwijl deze merken juist zeer betrouwbare auto’s leveren. Het meest verkochte automerk in Nederland is Kia, die op plek 8 staat qua betrouwbaarheid.

Sta je op het een punt een auto te kopen? Dan doe je er volgens de Consumentenbond goed aan om voor een Japans of Zuid-Koreaans automerk te kiezen.

Minst betrouwbare automerk

Helemaal onderaan de lijst van betrouwbare automerken staat het welbekende Tesla. Ondanks de relatief hoge populariteit van de elektrische wagens, lijken veel eigenaren van een Tesla toch tegen mankementen of ongemakken aan te lopen. Gelukkig is de ontwikkeling van goede elektrische voertuigen nog volop in ontwikkeling, dus wie weet verandert dit in de toekomst nog!

 Betrouwbare hulp onderweg met Pechhulp

Het maakt niet uit welke auto je rijdt – als je pech hebt wil je snel hulp krijgen. Daarom sluit je je autoverzekering natuurlijk bij Allianz Direct af. Bij ons geniet je van standaard €0 eigen risico, een scherpe premie en goede voorwaarden. Sta je met pech langs de weg? Dan ben je blij met onze Pechhulp! Waar wacht je nog op? Ga zorgeloos de weg op met een autoverzekering van Allianz Direct.

 

* www.consumentenbond.nl 

Wij staan voor je klaar in heel Europa

Met de Pechhulp Verzekering repareren we je auto in binnen- en buitenland. Is reparatie niet ter plekke mogelijk? Dan brengen we ‘m naar een garage in de buurt en krijg je vervangend vervoer.

Bekijk de Pechhulp Verzekering
Familie loopt buiten

Was dit artikel nuttig?