Wintersport met de auto

Ik ga op wintersport met de auto en ik neem mee...

Sta jij dit jaar een weekje op de latten in de sneeuw? Het merendeel van de Nederlanders gaat met de auto op wintersport, maar de helft ziet op tegen de lange autorit er naartoe. Om de sfeer er onderweg gezellig in te houden, blijkt uit ons onderzoek dat we het volgende meenemen: 

  • Genoeg snoep, koek, eten en drinken, want de pret begint onderweg (37%)
  • Een goed humeur natuurlijk (23%)
  • Thermoskannen met koffie, thee en/of glühwein om warm te blijven (20%)
  • Een boek of andere spelletjes zodat we ons vermaken in de auto (12%)
  • Een kussen zodat er lekker geslapen kan worden (10%)
  • Après-ski muziek om alvast in de stemming te komen (8%)

De vakantie begint zodra je in de auto stapt

Nederlanders willen graag de lange files richting de besneeuwde bergtoppen voor zijn, dus 85 procent vertrekt zo vroeg mogelijk met de auto. Gelukkig vinden we dit niet zo erg, want de reis is immers ook onderdeel van de vakantie! Kun jij ook niet snel genoeg op je wintersportbestemming aankomen? 7 op de 10 sneeuwliefhebbers met jou, want zij rijden in één keer (zonder overnachting) van A naar B. Eenmaal gearriveerd kan een derde (35%) niet meer wachten; zij gaan direct met de gondel omhoog om van een paar pistes af te dalen.

Extra bezoekje aan de sportschool

Een goede voorbereiding is het halve werk, toch? Niet zo gek dat 37 procent van de wintersporters van tevoren altijd een aantal ski- of snowboardlessen neemt, zodat zij met een gerust hart van de berg naar beneden komen. Nog eens 30 procent zegt dat zij ook wat vaker naar de sportschool gaan, want de bovenbenen krijgen het zwaar te verduren tijdens een weekje sneeuwpret. Die extra training is dus geen overbodige luxe!

Check: winterbanden, sneeuwkettingen en verzekeringen

Wij Nederlanders bereiden ons duidelijk tot in de puntjes voor op een weekje wintersporten, waarbij ook de auto niet vergeten wordt. Denk hierbij aan winterbanden, sneeuwkettingen en verzekeringen. Ben jij benieuwd hoe je nog beter voorbereid in de auto kunt stappen? Lees dan onze blogpost waarin we tips geven over het uitzoeken van winterbanden, praktische items die verplicht zijn in de auto en het afsluiten van (aanvullende) verzekeringen. Alvast heel veel sneeuwplezier!

Familie loopt buiten

Wij staan voor je klaar in heel Europa

Met de Pechhulp Verzekering repareren we je auto in binnen- en buitenland. Is reparatie niet ter plekke mogelijk? Dan brengen we ‘m naar een garage in de buurt en krijg je vervangend vervoer.