Afsluiten & voorwaarden reisverzekering

Vragen over het afsluiten van een reisverzekering of over de voorwaarden? Check hieronder meer veelgestelde vragen en vind het antwoord op jouw vraag!

Afsluiten en voorwaarden reisverzekering

Vragen over het afsluiten of de voorwaarden van een reisverzekering? 

We helpen je graag verder.

 • Helpt Allianz Direct me bij het overstappen?

  Zeker weten, graag zelfs! Zeg je oude verzekering op met onze opzegservice. Check de opzegtermijn van je verzekeraar en vul de gegevens in.

  Alles ingevuld? Dan wordt de rest voor je geregeld en zorgen wij voor een soepele overgang naar jouw Allianz Direct verzekering. 

  Was dit artikel nuttig?

 • Hoe lang van tevoren moet ik een annuleringsverzekering afsluiten?

  Je sluit de annuleringsverzekering uiterlijk 14 dagen na het boeken van je reis af. Heb je een doorlopende reisverzekering inclusief annulering? Dan zijn alle reizen die je tijdens de looptijd van je verzekering maakt gedekt.

 • Krijg ik korting wanneer ik per jaar betaal?

  Ja, je krijgt 3% korting op je premie als je ervoor kiest om per jaar in plaats van per maand te betalen.

  Je kan je betaaltermijn aanpassen voordat je nieuwe verzekeringsjaar start. Geef je wijzigingen door via een chatbericht, rechtsonderin je scherm. We zitten doordeweeks voor je klaar tussen 8.30 uur en 21.00 uur. Buiten openingstijden zie je de chatoptie niet.

 • Heb ik bedenktijd na het afsluiten van een verzekering?

  Ja. Je kunt de verzekering binnen 14 dagen met terugwerkende kracht beƫindigen. De premie die je betaalt hebt krijg je dan van ons terug.

 • Waar vind ik de polisvoorwaarden?

  De polisvoorwaarden vind je op onze downloadspagina. Kijk op jouw polisblad in Mijn Account voor de juiste versie. 

 • Hoe wordt de premie berekend voor mijn verzekering?

  Wij berekenen je premie op basis van allerlei factoren. Dit doen we op het moment dat je je bij ons verzekert. Aan het einde van jouw verzekeringsjaar berekenen we je premie opnieuw. Een maand van te voren ontvang je dan van ons een premie alert met daarin de nieuwe premie voor het volgende verzekeringsjaar.

  Premie berekening Autoverzekering en Woonverzekering

  Om het goed uit te kunnen leggen hebben van deze vraag een video gemaakt. In deze film leggen we je meer uit over de verschillende factoren die we gebruiken voor het berekenen van je premie voor je autoverzekering of voor je woonverzekering

  Premie berekening Reisverzekering

  Ook voor de premie van reisverzekering doen wij een berekening op basis van allerlei factoren. Zo speelt de gezinssamenstelling mee. Stel je gaat vier met personen op reis en je wilt de reis annuleren, dan vergoeden wij voor vier personen de annuleringskosten. Als je alleen op vakantie gaat, zijn die kosten een stuk lager. Daarnaast is dekkingsgebied een belangrijke factor, omdat zaken zoals medische kosten nogal kunnen verschillen per regio. Denk bijvoorbeeld aan de hogere kosten voor medische schades in de Verenigde Staten in vergelijking met Europa. Ten slotte kun je voor een aanvullende dekking kiezen, bijvoorbeeld voor Wintersporten en Risicosporten. Als je voor een aanvullende dekking kiest, betaal je daar extra premie voor. 

 • Waarom ben ik afgewezen?

  Wat vervelend dat wij je niet kunnen verzekeren. Om een scherpe premie en voorwaarden te kunnen bieden, kunnen we helaas niet iedereen verzekeren. Ontdek wat de reden voor de afwijzing kan zijn geweest bij de meest voorkomende redenen van afwijzing van je autoverzekeringwoonverzekering of reisverzekering.

Vrouw thuis aan het relaxen

Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen?

We helpen je graag verder! Via de chat krijg je het snelst antwoord op al jouw vragen.

Was dit artikel nuttig?