Voetbal op voetbalveld

Campagne onderstreept snelheid van verzekeringen vergelijken en afsluiten met ‘fastest man alive’

Usain Bolt nieuw gezicht Europese campagne Allianz Direct

Rotterdam, 27 januari 2020 – Online verzekeraar Allianz Direct (voorheen Allsecur) start vanaf vandaag met een nieuwe Europese reclamecampagne waarin de Olympische legende Usain Bolt de hoofdrol speelt.

Lange termijn samenwerking met 'fastest man alive'

Om het internationale karakter van het nieuwe label te benadrukken en zich breder te profileren dan alleen autoverzekeringen, is Allianz Direct een lange termijn samenwerking aangegaan met the fastest man alive. Deze samenwerking sluit ook aan bij de rol van moederbedrijf Allianz als wereldwijde verzekeringspartner van de Olympische en Paralympische beweging vanaf 2021.

Premieberekening binnen 20 seconden

In oktober 2019 zijn twee van de vier online merken van Allianz (Allsecur in Nederland en Duitsland) samengevoegd tot één Europees verzekeringslabel; Allianz Direct. In 2020 volgen ook Italië (Genialloyd) en Spanje (Fénix Directo). Door de toevoeging ‘Direct’ werd al duidelijk dat mobiel en digitaal bij de verzekeraar voorop staan. In deze eerste Allianz Direct campagne wordt de snelheid waarmee je autoverzekeringen kan vergelijken en afsluiten onderstreept. Zo kan de klant binnen twintig seconden een premie berekenen; niet morgen, maar nu.

Een veelbelovende toekomst

Bart Schlatmann, CEO Allianz Direct, licht toe: “We zijn zeer verheugd over deze samenwerking. Usain Bolt staat voor snelheid, professionaliteit, hard werken, innovatie en is de belichaming van de moderne digitale mens.  Zo laten we ons leiden door de wensen van de klant en kun je bij ons online op een snelle, toegankelijke en persoonlijke manier een product afsluiten. Dat is belangrijk, want tegenwoordig weten mensen heel goed wat zij willen en wanneer zij dat willen. Het moet makkelijk en snel zijn. We begrijpen immers goed dat klanten liever tijd besteden aan andere dingen. Allianz Direct wil hierin ondersteunen; op het moment dat je een auto koopt wil je ook zo snel mogelijk een autoverzekering afsluiten. Daarom bieden we in twintig seconden een online premie en kun je direct de autoverzekering afsluiten en online beheren.”

Usain Bolt zegt over de samenwerking: “Ik voel mij vereerd dat ik de komende jaren het gezicht mag zijn van deze Europese campagne. Allianz Direct staat voor snelheid, digitaal en gemak; waardes waar ik mij zeker goed in kan vinden en die bij mij passen. De eerste commercial is reeds opgenomen en ik kijk uit naar de toekomstige opnames die nog gaan volgen, want de plannen zijn veelbelovend!”

Vrouw met oranje jas

Fiona Mirrer

  • PR & Interne Communicatie 
  • fiona.mirrer@allianzdirect.nl | 06-48932492