Rotterdam, 12 april 2022

Usain Bolt blijft in de vakantiemodus

Nieuwe commercial toont alle producten van brede verzekeraar.

Usain Bolt bamboevlot vakantie

Naast een auto- en woonverzekering heeft Allianz Direct nu ook een reisverzekering. In de nieuwe Allianz Direct commercial wordt duidelijk wat er tijdens je vakantie allemaal mis kan gaan: thuis, met zijn auto, maar ook op reis. Dit is geen probleem voor Usain Bolt, want hij weet dat je bij Allianz Direct alles makkelijk en direct kan regelen.

Alles onder één dak

De boodschap van de campagne is dat de online verzekeraar alles onder één dak heeft: auto-, woon- én reisverzekeringen. Hierdoor kan Allianz Direct je snel en gemakkelijk helpen, ook tijdens je vakantie. Met de nieuwe commercial richt Allianz Direct zich op de ‘Generatie Now’, de doelgroep die zich sterk laat kenmerken door het verlangen om alles uit het leven te halen.

Ron Adams, Head of Marketing & Sales bij Allianz Direct, vertelt: “We zijn super trots dat we samen met onze ambassadeur Usain Bolt kunnen aankondigen dat we naast onze woon- en autoverzekeringen nu ook reisverzekeringen aanbieden. Doordat je bij Allianz Direct verzekeringen onder één dak kunt afsluiten, kunnen we de consument van nog meer gemakken voorzien. Dit is de eerste commercial waarin we alle producten van Allianz Direct laten zien, zodat we iedereen in Nederland laten weten dat wij een brede online verzekeraar zijn.”

Alle producten van Allianz Direct in één commercial

De campagne is samen met Alfred, het reclamebureau van Allianz Direct, tot stand gekomen. “Het was een uitdaging om alle drie de verzekeringen in één campagne te vangen, maar gelukkig hebben we Usain Bolt die als veelzijdig mens altijd wel iets meemaakt in zijn leven”, aldus Jorn Kruijsen, Executive Creative Director bij Alfred.

Geen probleem met Allianz Direct

In de nieuwe commercial gaat er tijdens de vakantie van Usain Bolt van alles mis. Zo valt zijn bagage in het water, wordt zijn auto tegen een boom geparkeerd en staat zijn huis vol met water. Gebeurtenissen waar je niet op zit te wachten tijdens je vakantie. Dit is echter geen probleem voor Usain Bolt: met één druk op de knop dient hij online al zijn claims in en kan hij blijven genieten van zijn vakantie.

De campagne loopt tot eind juli van dit jaar.

Vrouw met oranje jas

Fiona Mirrer

  • PR & Interne Communicatie 
  • fiona.mirrer@allianzdirect.nl | 06-48932492