7 juni 2024

Winnaars Autoverzekeraar van het Jaar 2024

Voor het vijfde jaar op rij reikt Autoverzekering.nl de Autoverzekering van het Jaar Award uit. Net als vorig jaar heeft Allianz Direct de beste WA-verzekering van Nederland.

Woman in car

Allianz Direct, InShared en ING zijn uitgeroepen tot de beste autoverzekeraars van 2024. Met de Autoverzeraar van het Jaar Award biedt Autoverzekering.nl voor het vijfde jaar op rij duidelijkheid voor de consument, worden autoverzekeraars beloond voor het harde werken én gestimuleerd het volgend jaar beter te doen. Allianz Direct ontvangt met een cijfer van 8.73 de award voor de beste WA-verzekering, InShared wordt met een 8.95 bekroond voor de beste WA+ Dekking en ING wint met 9.04 de award voor de beste All Risk dekking. Het onderzoek van Autoverzekering.nl is gebaseerd op een analyse van de dekking en de wensen van de autobezitter.

Beste autoverzekeraars van 2024

Voor het vijfde jaar op rij reikt Autoverzekering.nl de Autoverzekering van het Jaar Award uit. Vorig jaar waren de grote winnaars Allianz Direct (WA-verzekering) en FBTO (WA+ en All risk dekking). Dit jaar zijn de grote winnaars:

  • Allianz Direct: beste WA-verzekering
  • InShared: beste WA-beperkt casco verzekering
  • ING: beste All Risk verzekering

In het onderzoek nam Autoverzekering.nl 18 autoverzekeraars en 54 autoverzekeringen uit Nederland mee. De verzekeraar met de beste voorwaarden en dekking ontvangt uiteindelijk het hoogste rapportcijfer en daarmee de Autoverzekeraar van het Jaar Award. In het diagram hieronder zie je per dekking het rapportcijfer van de autoverzekeraars.

Winnaar WA-verzekering: Allianz Direct

Net als vorig jaar heeft Allianz Direct de beste WA-verzekering van Nederland. De verzekeraar scoort dit jaar een 8,7 en behaalt daarmee de hoogste score. Naast een goede en efficiënte (schade)service biedt Allianz Direct als een van de weinige verzekeraars extra dekking bij de WA-verzekering, zoals een thuisbrengservice na een ongeval. Verder is Allianz Direct goed (telefonisch) bereikbaar en biedt de verzekeraar een intuïtieve online omgeving waar klanten schades kunnen indienen en wijzigingen kunnen doorvoeren.

Ron Adams van Allianz Direct zegt over de winst het volgende: “Voor het derde jaar op rij winnen wij deze award met een prachtig rapportcijfer van 8,7. Wij zijn hier hartstikke trots op en dit laat zien dat wij de beste service, product en prijs bieden aan onze klanten. Daar doen we het voor met z’n allen!

 

Bron: autoverzekering.nl 

Vrouw met oranje jas

Fiona Mirrer

  • PR & Interne Communicatie 
  • fiona.mirrer@allianzdirect.nl | 06-48932492