Vrouw met opblaaskrokodil

Bagage kwijt

Bij Allianz Direct geniet je van
  • 24/7 SOS hulpverlening

  • Bagage meeverzekerd

  • Keuze uit 60 of 90 dagen reizen

  • Europa of Wereldwijd incl. USA en Canada

  • Inclusief goede corona dekking

Is je bagage kwijt of gestolen? Allianz Direct biedt je een passende vergoeding bij schade of verlies van bagage. Bereken direct je premie voor een reisverzekering.

Bagage kwijt? Dekking bagage reisverzekering

Je bagage kwijtraken op vakantie is al vervelend genoeg. Het laatste waar je je dan zorgen om wilt maken, is de vergoeding van je koffers. Met de Reisverzekering van Allianz Direct ben je verzekerd voor schade, verlies of diefstal van bagage, zodat je goed verzekerd op reis gaat.

Bagage kwijt: welke stappen moet ik nemen?

Op het moment dat je bagage is gestolen, dien je direct aangifte te doen bij de plaatselijke politie. Als je bagage kwijt is geraakt gedurende het vervoer, bijvoorbeeld tijdens een vliegreis, moet je dit melden bij de vervoersmaatschappij. Meld de schade voor de bagage die kwijt is vervolgens bij Allianz Direct, zodat wij het zo snel mogelijk kunnen afhandelen.

Hoogte van de schadevergoeding bij bagage die kwijt is geraakt

De hoogte van de vergoeding die je ontvangt bij bagage die kwijt is geraakt, hangt af van het type reisverzekering dat je bij Allianz Direct hebt afgesloten. Allianz Direct biedt drie soorten reisverzekeringen aan: de Basic, Comfort en Premium reisverzekering. Deze verzekeringen geven het recht op een maximaal verzekerd bedrag van respectievelijk €1.000, €2.000 en €3.000 per verzekerde. Voor digitale of elektrische apparatuur geldt een maximum van respectievelijk €500, €1.000 en €1.500 per verzekerde. Bovendien geldt standaard €0 eigen risico bij de Comfort en Premium reisverzekering.

Vergoeding bij vertraagde bagage

Komt de bagage door de reisaanbieder later aan gedurende je heenreis? Als deze vertraging langer dan 12 uur duurt, vergoedt Allianz Direct de kosten van de artikelen die je nodig hebt totdat je bagage arriveert. De hoogte van de vergoeding is bij de Basic reisverzekering €250, bij de Comfort reisverzekering €500 en bij de Premium reisverzekering €750. Deze vergoeding geldt niet bij vertraging op de terugreis.

Voorzichtig met spullen omgaan en toch bagage kwijt

Allianz Direct gaat ervan uit dat je ook tijdens de vakantie voorzichtig omgaat met je persoonlijke spullen. Er wordt dan ook geen vergoeding uitgekeerd als je de bagage onbeheerd hebt achtergelaten in een ruimte die niet correct is afgesloten of je waardevolle spullen niet in de handbagage maar ruimbagage vervoert. Bij diefstal uit een voertuig geldt bovendien een aantal aanvullende regels. Wanneer bijvoorbeeld kostbare bagage kwijtraakt, vergoeden wij geen kosten als dit wordt gestolen tussen 22:00 uur en 7:00 uur. Leg daarom altijd het tijdstip van de diefstal vast met een politierapport of bewijs van aangifte van de diefstal bij de politie. Daarnaast verzoeken we je om de auto zorgvuldig te sluiten, de spullen uit zicht te leggen en geen waardevolle spullen te laten liggen.

Sluit direct een reisverzekering af bij Allianz Direct

Wil je meer weten over de voorwaarden bij bagage kwijt en de reisverzekering? Lees hier meer en bereken eenvoudig je voordelige premie.

Reisverzekering nodig?

Met de Reisverzekering van Allianz Direct profiteer je van SOS hulpverlening, vergoeding voor verloren bagage en vertraging. Kies uit Basic, Comfort of Premium en ontdek de wereld op jouw manier!

Bereken je premie
Familie loopt buiten met kind

Was dit artikel nuttig?