Skateboardende man

Groepsannulerings­verzekering

Bij Allianz Direct:
  • Tot €3.000 per persoon per reis

  • Annuleren

  • Uitstellen

  • Onderbreken

  • Vertraging heenreis

Ga je voor een groepsannuleringsverzekering of een individuele annuleringsverzekering? Vergelijk ze hier!

Individuele of groepsannuleringsverzekering bij Allianz Direct?

Gaat een reis door een onvoorziene omstandigheid niet door? Dan is het prettig als je een individuele of groepsannuleringsverzekering hebt afgesloten. Met een annuleringsverzekering vergoedt Allianz Direct de annuleringskosten op het moment dat de reis van tevoren of eerder wordt beëindigd. 

Individuele versus groepsannuleringsverzekering

Je hebt misschien wel eens van een reguliere individuele annuleringsverzekering gehoord, waarbij je jezelf en je reispartner verzekert tegen eventuele annuleringskosten. Je kunt bijvoorbeeld niet meer op vakantie omdat je zelf ernstig ziek bent geworden of omdat een naast familielid is overleden. Ook bieden sommige verzekeraars groepsannuleringsverzekeringen aan. In dat geval sluit je een verzekering voor het volledige reisgezelschap af. Zodra iemand uit de groep niet mee kan vanwege een van de gedekte oorzaken kan de volledige groepsreis worden geannuleerd. Als iemand van de groep bijvoorbeeld ernstig ziek wordt of overlijdt, heb je waarschijnlijk geen zin meer om met zijn allen op dat groepsuitje naar Milaan te gaan. Met de groepsannuleringsverzekering krijg je in dat geval niet te maken met vervelende extra kosten.

Annuleringsverzekering afsluiten bij Allianz Direct

Allianz Direct biedt geen groepsannuleringsverzekering aan, maar dekt bij de individuele annuleringsverzekering standaard niet alleen de annuleringskosten van jezelf, maar ook van je hele gezin. Alle kinderen, zowel thuiswonend als uitwonend, zijn meeverzekerd op de annuleringsverzekering. Hierbij dienen de kinderen de leeftijd van 30 jaar nog niet bereikt te hebben. Ook hoef je niet samen met het hele gezin te reizen om gebruik te maken van de annuleringsverzekering; de dekking geldt voor iedere reis die elk individu binnen het gezin apart maakt.

De annuleringsverzekering met COVID-19 dekking

De annuleringsverzekering van Allianz Direct geeft ook dekking bij COVID-19. Waarschijnlijk wil je ook vergoed worden indien een van de reizigers aan de vakantie voor vertrek met het coronavirus besmet raakt. Als je een positief testuitslag van een officieel testbedrijf kan laten zien, dan kan de reis worden geannuleerd. De extra dekking die Allianz Direct kosteloos bij de annuleringsverzekering aanbiedt, geeft recht op vergoeding van de volgende kosten:

  • vergoeding van annuleringskosten wanneer je vlak voor vertrek met het coronavirus besmet raakt.
  • vergoeding van annuleringskosten wanneer iemand in verplichte individuele quarantaine moet verblijven vanwege het feit dat je in aanraking bent geweest met iemand die COVID-19 heeft.
  • vergoeding van niet opgenomen vakantiedagen op de vakantiebestemming wanneer je door COVID-19 in het ziekenhuis bent beland.

Vergoedingen bij een annuleringsverzekering

Allianz Direct biedt drie soorten reisverzekeringen aan: de Basic, Comfort en Premium reisverzekering. Bij de Premium reisverzekering is de annuleringsverzekering standaard inbegrepen, bij de Basic en Comfort bepaal je zelf of je met deze extra dekking akkoord gaat. Bekijk nu direct wat jouw scherpe premie is.

Was dit artikel nuttig?

Reisverzekering Premium

Echt zorgeloos op reis? Dan ga je voor de Premium reisverzekering. Zo geniet je van de beste voorwaarden tegen een scherpe premie, inclusief annuleringsverzekering. Waar wacht je nog op?

Bereken je premie
Familie met vader en kinderen eten buiten samen