Reisverzekering Europa

 • Keuzevrijheid: bij Allianz Direct heb je de vrijheid om te kiezen tussen een Europadekking of een Werelddekking voor je reisverzekering

 • Voordelig binnen Europa: bespaar met Europadekking voor reizen binnen Europa, zonder gevolgen voor je dekking

 • Uitgebreide Europese dekking: geniet van volledige dekking in Europa en aangrenzende regio's, inclusief niet-Europese landen aan de Middellandse Zee

Kinderen + tent

Vakantie op de planning? Dan heb je waarschijnlijk een reisverzekering op zak. Een kortlopende reisverzekering voor één specifieke reis, of een doorlopende verzekering voor geplande én onverwachtse tripjes.

Maar wist je dat er een verschil zit in het gebied dat een reisverzekering dekt? Zo bieden we bij Allianz Direct naast de Werelddekking ook een Europadekking aan. Een ideale optie voor vakantiegangers die lekker binnen Europa op pad gaan.

Hoe werkt de Europadekking?

Iedere reiziger is anders. De één blijft in Nederland, terwijl de ander de hele wereld over reist. De één gaat jaarlijks maandenlang de hort op, terwijl de ander eens in de paar jaar een stedentripje plant.

Net als grote verschillen in reisgedrag, bestaan er ook verschillen in reisverzekeringen. Eén daarvan is de landen die onder de dekking vallen. Zo heb je bij Allianz Direct de keuze tussen Werelddekking of Europadekking.

Vaak ben je met een Europadekking nét iets goedkoper uit dan met een Werelddekking. Heb je dan ook geen reizen buiten Europa op de planning staan? Of ga je voor een Kortlopende Reisverzekering, specifiek voor één vakantie binnen Europa? Dan is de Europadekking waarschijnlijk de voordeligste keuze.  

Reisverzekering in Europa: op pad met de auto

Hoe zit het eigenlijk met de auto? Welke zaken vallen onder de Autoverzekering, en welke onder de Reisverzekering?

De Autoverzekering van Allianz Direct dekt zaken zoals schade aan de auto (bij de Beperkt Casco en All Risk dekking), en aansprakelijkheid voor schade aan anderen (WA). Dit is essentieel voor elke autorit, of je nu dicht bij huis blijft of een langere reis door Europa maakt.

De Reisverzekering is daarentegen specifiek gericht op reisgerelateerde risico's. Denk bijvoorbeeld aan medische noodgevallen, verlies of diefstal van bagage, en onvoorziene onderbrekingen van je reis. Schade aan- of door de auto dekt deze verzekering niet.

Bijna iedere roadtrip komt met risico’s binnen én buiten de auto. Het afsluiten van een Reisverzekering én een Autoverzekering is daarom aan te raden.

Valt pechhulp onder mijn Reisverzekering in Europa?

Let op! Heb je alleen een Reisverzekering en een Autoverzekering zonder aanvullende dekkingen? Dan is pechhulp in Europa niet inbegrepen. En dat is zonde, want 24/7 redding bij pech in heel Europa maakt een roadtrip een stuk minder stressvol.

Heb je een Autoverzekering bij Allianz Direct en ga je met de auto op vakantie? Lees dan snel verder voor meer informatie over onze Pechhulp verzekering. Met deze dekking komen wij in heel Europa naar je toe, en in 80% van de gevallen rijd je na een uurtje gewoon weer verder.

Welke landen vallen onder de Europadekking?

Met de Europadekking ben je bij Allianz Direct verzekerd in alle Europese landen, inclusief de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. De dekking geldt ook in Rusland, tot de Oeral en de Kaukasus. Met de boot op pad? Ook dan zit je goed. De Europadekking bevat namelijk ook zeereizen binnen de verzekerde regio’s.

Hoe zit het met Turkije? Ondanks het feit dat Turkije geografisch gezien niet volledig binnen Europa valt, valt dit land toch onder de Europadekking. Ga je op vakantie in Turkije? Dan zit je met een verzekering van Allianz Direct dus hememaal goed.

Reisverzekering afsluiten

Op zoek naar een goede Reisverzekering? Bij Allianz Direct bieden we een Kortlopende en een Doorlopende Reisverzekering, met Basic, Comfort of Premium dekking én verschillende aanvullende dekkingen. Lees snel verder voor meer over onze Reisverzekeringen of bereken je premie binnen 20 seconden.

Tip! Vakantie geboekt en verzekeringen rond? Dan is het tijd om in te pakken! Wat mag er niet ontbreken in je koffer of tas? Je leest het in onze overzichtelijke inpaklijst voor de vakantie

Veelgestelde vragen

 • Heb je een reisverzekering nodig in Europa?

  Of je nu in- of buiten Europa reist, het afsluiten van een reisverzekering is altijd verstandig. Waar je ook bent, de kans op verloren bagage, annuleringen of ongelukken heb je altijd.

  Let naast het afsluiten van je standaard reisverzekering ook op je aanvullende dekkingen. Denk bijvoorbeeld aan de Wintersporten en Risicosporten dekking. 

 • Waar heb je ee reisverzekering voor nodig?

  Het afsluiten van een reisverzekering heeft veel voordelen, waaronder:

  • Compensatie bij verlies, diefstal of beschadiging van je bagage.
  • Vergoeding van reiskosten bij onvoorziene annuleringen of onderbrekingen (bij onze Comfort en Premium Reisverzekeringen).
  • Bescherming tegen claims bij schade aan gehuurde accommodatie (bij onze doorlopende Premium Reisverzekering).
  • Dekking voor onverwachte medische kosten in het buitenland.

  Tip! Controleer goed welke schade onder jouw reisverzekering valt. Voor sommige dekkingen heb je een aanvullende verzekering nodig.

 • Heb je een reisverzekering nodig in het buitenland?

  Het afsluiten van een reisverzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden. Met een goede verzekering kun je rekenen op financiële bescherming en ondersteuning bij onvoorziene problemen tijdens je reis.

 • Wat valt er onder de reisverzekering Europa?

  Wat een reisverzekering voor Europese reizen precies dekt, hangt af van de voorwaarden. Bij Allianz Direct ben je verzekerd in alle Europese landen, inclusief de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee.

  Wat precies onder de verzekering valt, hangt af van het pakket dat je afsluit. Ga je bijvoorbeeld voor een Premium Reisverzekering? Dan kun je rekenen op onder meer SOS-hulpverlening, vergoeding bij diefstal of beschadiging van bagage, hulp bij ongevallen en nog veel meer.

  Benieuwd wat er onder onze Reisverzekering Basic, Comfort en Premium valt? Lees dan snel verder

Allianz Reis- en Annuleringsverzekering

Reis- en Annuleringsverzekering

Echt zorgeloos op reis én boeken? Dan ga je voor de Reis- en Annuleringsverzekering. Hiermee geniet je van de beste voorwaarden tegen een scherpe premie, inclusief annuleringsverzekering. Waar wacht je nog op?

Was dit artikel nuttig?