Medische Kosten

Inbegrepen in Comfort en Premium Reisverzekering:

 • Medisch noodzakelijk vervoer naar dichtstbijzijnde ziekenhuis

 • Noodzakelijke medische kosten

 • Spoedeisende tandartskosten

 • Kosten als gevolg van ziekte

 • Nabehandelingskosten in Nederland

Je eigen zorgverzekering is lang niet altijd toereikend voor spoedeisende medische kosten in het buitenland . Met onze Comfort en Premium Reisverzekering ben je standaard verzekerd voor noodzakelijke medische kosten op reis..

Medische kosten gedekt in Reisverzekering

Waarom Medische Kosten verzekeren?

Van oorontsteking tot een beenbreuk door een glijpartij bij het zwembad. Bij ziekte of een ongeluk op vakantie is het wel zo prettig als noodzakelijke medische kosten zijn gedekt. Met alleen je eigen Nederlandse zorgverzekering is dat niet altijd het geval. Want je basis- of aanvullende verzekering zijn misschien toereikend voor Nederlandse zorgtarieven; voor een ziekenhuisopname in het buitenland - om nog niet te spreken van een spoedeisende behandeling in een privékliniek - kunnen de kosten een stuk hoger oplopen. In de Comfort en Premium Reisverzekering van Allianz Direct zijn onvoorziene medische kosten op reis standaard verzekerd en krijg je noodzakelijke dokters- en ziekenhuiskosten vergoed tegen kostende prijs. Ook in het buitenland. Bovendien is het ook het wettelijk eigen risico van €385 verzekerd.

Medische Kosten: wat is wel en niet verzekerd?

Kies je voor de Comfort of Premium dekking, dan ben je goed verzekerd voor medische kosten. Hieronder een aantal voorbeelden van wat is verzekerd in de dekking Medische Kosten. Voor een volledig overzicht, raden we je aan om de verzekeringskaart en de productvoorwaarden te lezen.

Wel:
 • Kosten als gevolg van ziekte of letsel tijdens je reis
 • Medisch noodzakelijk vervoer naar een ziekenhuis in de buurt, per taxi, ambulance of ambulancevliegtuig
 • Noodzakelijke medische kosten
 • Spoedeisende tandartskosten
 • Nabehandelingskosten in Nederland
Niet:
 • Niet-noodzakelijke cosmetische ingrepen of zorg
 • Niet-spoedeisende medische of tandheelkundige zorg
 • Reguliere onderzoeken
 • Allergiebehandeling (tenzij spoedeisend vanwege levensbedreigend)
 • Fysiotherapie, revalidatie of palliatieve zorg

Kies de dekking die bij jou past

Vergelijk de verschillende dekkingen en kies jouw Reisverzekering

De Basic Reisverzekering van Allianz Direct dekt geen spoedeisende medische kosten tijdens je reis. Kies je voor de Comfort of Premium dekking, ben je daar wel voor verzekerd. In het overzicht hieronder zie je precies welke kosten zijn gedekt, met de bijbehorende vergoeding. Vergelijk de opties en stel je Reisverzekering samen.

Tabel verbergen

Waarvoor ben je verzekerd?

Medische kosten buitenland

Tandartskosten buitenland

Medische kosten Nederland

Tandartskosten Nederland

Nabehandelingskosten (NL)

 • Basic

 • Comfort

  Tot €300

  Tot €1.000

  Tot €300

  Tot €500

 • Premium

  Tot €600

  Tot €1.000

  Tot €600

  Tot €1.000

De voorwaarden

In onze voorwaarden vind je alles over de dekking Medische Kosten in onze Reisverzekering.

Wereldwijd directe hulp bij ziekte of ongeval

Én gratis medisch advies, altijd in het Nederlands

Allianz Direct maakt gebruik van eigen alarmcentrales in 36 landen én een internationaal netwerk van 400.000 hulpverleners. Elk jaar beoordelen onze artsen de kwaliteit van medische zorg en voorzieningen van ziekenhuizen, klinieken en op vliegvelden wereldwijd. Daardoor weten wij precies of deze instellingen voldoen aan onze standaarden. Waar je ook bent, Allianz Direct helpt je; 24 uur per dag, 7 dagen per week. Bij ziekte, een ongeval of met een medische vraag. En we staan je in het Nederlands te woord. Ook dáárom kies je voor Allianz Direct.

Veelgestelde vragen

We maken het je graag zo makkelijk mogelijk. Misschien is jouw vraag over Medische Kosten al een keer beantwoord. Staat  'ie er niet bij? Dan helpt onze klantenservice je graag verder.

 • Wat valt er precies onder de dekking Medische Kosten?

  De zorgverzekering die elke Nederlander verplicht dient af te sluliten, vergoedt lang niet alle kosten voor medische zorg in het buitenland. Met de dekking Medische Kosten, inbegrepen in de Comfort en Premium Reisverzekering, worden deze kosten wel vergoed, inclusief het wettelijke eigen risico van je basiszorgverzekering. Heb je vrijwillig een hoger eigen risico gekozen, dan is dit verhoogde deel wel voor jouw eigen rekening.

  De dekking Medische Kosten dekt de overige medische kosten die buiten je zorgverzekering vallen. Denk aan kosten voor spoedeisende hulp, bijvoorbeeld als je tijdens je reis plotseling ziek wordt of een aandoening krijgt. Loop je tijdens je reis gebitschade op en is behandeling noodzakelijk? Ook de kosten daarvoor vallen onder deze dekking.Hoeveel je precies vergoed krijgt, vind je terug in het dekkingsoverzicht in de voorwaarden.

   

 • Zijn medische hulpmiddelen ook meeverzekerd op de reisverzekering?

  In het algemeen zijn medicijnen en medische apparatuur/hulpmiddelen uitgesloten van de bagagedekking in de Reisverzekering. De kosten van deze benodigdheden worden meestal vergoed door de zorgverzekeraar. Mocht je tijdens je reis plotseling medicijnen of medische apparatuur/hulpmiddelen nodig hebben, dan valt dit onder de dekking Medische Kosten van je Reisverzekering (met Comfort of Premium dekking).

 • Worden de reis- en verblijfskosten om iemand te laten overkomen bij ziekenhuisopname vergoed?

  Wanneer de behandelend arts bepaalt dat je meer dan 5 dagen in het ziekenhuis moet verblijven tijdens je reis of dat je toestand levensbedreigend is, regelen en vergoeden wij een retourticket in economy class voor één vriend of familielid om bij jou te blijven. 

 • Wat is de dekking van Medische Kosten bij risicovolle sporten?

  In de standaard reisverzekeringen zijn medische kosten als gevolg van ongevallen tijdens winter- of risicosporten niet meeverzekerd. Heb je medische zorg nodig na een ongeluk bij het beoefenen van een risicovolle sport? Bijvoorbeeld omdat je je been hebt gebroken bij een val op de skipiste? Dan valt dit onder de dekking Medische Kosten van je Reisverzekering, míts je de aanvullende dekking Wintersporten en Risicosporten hebt afgesloten.

  Let op: dit geldt alléén voor de Comfort en Premium dekking, in de Basic dekking zijn Medische Kosten niet dekt.

  Racen, vechtsporten en activiteiten op grote hoogte zijn altijd uitgesloten in de dekking Wintersporten en Risicosporten. Check voor het complete overzicht de voorwaarden.

Familie reist met kind

Reisverzekering nodig?

Met de Kortlopende of Doorlopende Reisverzekering van Allianz Direct kun je rekenen op 24/7 SOS hulpverlening op reis en vergoeding voor verloren of vertraagde bagage. Kies uit Basic, Comfort of Premium en ontdek de wereld zonder zorgen op jouw manier!