Is een inboedelverzekering verplicht?

De Inboedelverzekeringen van Allianz Direct:

  • €0,- Eigen Risico

  • Sleutels gestolen? Vervangende sloten tot €500

  • Audio- en computerapparatuur verzekerd tot €15.000

Koppel thuis met gitaar

Veel mensen hebben in de loop der jaren behoorlijk wat inboedel verzameld. Velen denken ook dat een inboedelverzekering verplicht is. Om hier maar direct het antwoord op te geven: een inboedelverzekering is niet verplicht, maar zeker wel aan te raden. En dan hoef je nog niet eens veel inboedel of hele kostbare inboedel te hebben. Mocht er zich toch eens een calamiteit voordoen waarbij jouw inboedel is beschadigd, dan kun je hier je inboedelverzekering op aanspreken. Het afsluiten van een inboedelverzekering is dus niet verplicht, maar wel verstandig.

Wat dekt een inboedelverzekering?

Nu je het antwoord weet op de vraag of een inboedelverzekering verplicht is, wil je uiteraard ook weten wat de dekking is en of het voor jou de moeite waard is. In deze korte video wordt het belang van een goede Inboedelverzekering uitgelegd. Een inboedelverzekering dekt alle spullen die in huis aanwezig zijn, maar niet aan de woning vast zitten. Spullen mogen dus geen onderdeel van de woning zijn. Dit gaat onder anderen om meubels en gordijnen, maar ook een parketvloer die niet met de ondervloer is verlijmd of genageld én kostbare zaken, zoals sieraden of een videocamera. Ook huisdieren vallen onder de inboedelverzekering. De dekking geldt voor diverse soorten schades met als oorzaak brand, wateroverlast, blikseminslag, inbraak, ontploffing en beroving. Zoals je ziet: de inboedelverzekering is niet verplicht, maar in vrijwel alle omstandigheden bijna noodzakelijk.

Is een opstalverzekering verplicht?

Bij een inboedelverzekering gaat het om de dekking van alle spullen die niet vast in of aan je woning zitten. Wil je jezelf ook verzekeren tegen zaken die wel vast aan je woning zitten? Dan is er de opstalverzekering. Hiermee verzeker je jouw mooie vloer die wel aan de ondergrond vastzit. Maar is een opstalverzekering verplicht? Een opstalverzekering is wettelijk niet verplicht, maar wordt wel vaak als verplichting opgelegd door verzekeraars. Het is vaak niet mogelijk om een hypotheek af te sluiten als er ook geen opstalverzekering wordt afgesloten. Bij huurwoningen legt een verhuurder vaak een verplichting op voor het afsluiten van een opstalverzekering.

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Waarom is een Inboedelverzekering zo belangrijk? © Allianz Direct
Couple playing guitar

Jouw inboedel is veilig bij ons

Bij Allianz Direct verzeker je de spullen in je huis voor vrijwel alle schade, standaard met €0 eigen risico.