Je denkt er liever niet aan, maar je kunt met flinke schade te maken krijgen in je badkamer als er een lekkage optreedt. Deze schade kan een hoop kosten. Bij Allianz Direct ben je goed verzekerd, mocht er iets misgaan.
Verzekering voor badkamer lekkage
Onder welke verzekering valt schade aan de badkamer? Dat hangt er maar net vanaf wat de schade is en of deze plotseling is ontstaan. De muren, het plafond en de leidingen vallen onder de opstalverzekering: ze zitten ‘vast’ aan je woning. Maar elektronische apparaten die in de badkamer staan of liggen, vallen onder de inboedelverzekering. Deze zou je immers mee kunnen nemen bij een verhuizing.
Gevolgschade lekkage badkamer
De schade die is ontstaan dankzij de lekkage in je badkamer wordt ‘gevolgschade’ genoemd. Denk hierbij aan kapotte vloertegels of een stuk muur dat doorgebroken moet worden om de lekkage op te sporen.
Lekkage douchebak verzekering
Schade aan de douchebak valt onder de opstalverzekering; de douchebak valt onder sanitair en sanitair zit ‘vast’ aan je woning. Twijfel je waaronder bepaalde schade valt? Bij Allianz Direct staan onze specialisten altijd voor je klaar om je vragen te beantwoorden.
Verzekering lekkage badkamer
Bij Allianz Direct kun je een opstal- en/of inboedelverzekering afsluiten. Beide verzekeringen dekken de volgende zaken:
- Brand, blus- en rookschade
- Inbraak, diefstal en vandalisme
- Regen, hagel, sneeuw en storm
- Omvallende bomen en hijskranen
- Waterschade, bijvoorbeeld door leidingbreuk
Wil jij ook verzekerd zijn voor ongelukjes die je zelf veroorzaakt? Sluit dan een opstal- en/of inboedelverzekering af met een aanvullende dekking All Risk.
Lekkage badkamer: kitnaden
Veel waterschade in de badkamer ontstaat door slecht onderhouden kitnaden. Omdat deze schade voorkomen had kunnen worden, valt deze niet onder je verzekering. Zorg er dus altijd voor dat je deze goed onderhoudt. Dit doe je door een schoonmaakmiddel zonder chloor te gebruiken en de kitnaden droog te vegen na het schoonmaken of douchen.
Kitnaden gaan ongeveer vijf jaar mee, hierna zullen ze dus vervangen moeten worden. Maar ook hier geldt: hoe beter ze onderhouden worden, hoe langer ze meegaan. Je kunt ze altijd tussentijds laten checken door een expert.
Externe video content
Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.