Lekkage huis verzekering

  • Standaard €0,- Eigen Risico

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • 24/7 bereikbaar voor noodsituaties

  • Je bent nooit onderverzekerd

Lekkage in je huis? Dat is vervelend. Maar met een verzekering van Allianz Direct ben je goed verzekerd voor schade door lekkage. Hieronder lees je hoe jij jezelf goed kan verzekeren.

Lekkage huis verzekering

Een lekkage in huis is vervelend, maar niet altijd onoverkoombaar. Wanneer het je overkomt, is fijn om goed verzekerd te zijn. Van een lekkage in je badkamer tot een lek in je dak, wij helpen je graag bij het afsluiten van een verzekering die bij jou past! Zo ben je goed verzekerd voor lekkages in je huis.

Lekkage huis verzekering

Een lekkage is vervelend. Of het nu aan je dak is, een gesprongen leiding in de muur is, of je een lekkende cv-ketel hebt: een lekkage kan een hoop schade veroorzaken. Ook wil je de lekkage zo snel mogelijk verhelpen, maar dit kan zeker in het geval van je dak een aardige kostenpost zijn. Wij bieden geen specifieke lekkage huis verzekering aan, maar met een Woonverzekering van Allianz Direct ben je al goed verzekerd voor lekkages. Dan ben je verzekerd voor de kosten die komen kijken bij het verhelpen van een lekkage en de eventuele andere schade die hierdoor is ontstaan.

Lekkages in huis: wat voor lekkages komen vaak voor?

Lekkages komen helaas in allerlei soorten en maten voor. Van kleine lekkages die makkelijk te verhelpen zijn, tot grote lekkages die grondige werkzaamheden vragen om het lek op te lossen. Het is daarom goed om alert te zijn op mogelijke lekkages. Door deze snel te signaleren, voorkom je meestal ernstige schade. Er komt vaak lekkage in de badkamer voor, omdat hier veel waterleidingen lopen en veel sanitair aanwezig is. Daarnaast komt een dak lekkage, bijvoorbeeld door een beschadigde dakbedekking na een storm, veel voor.

Verzekeringen voor lekkage huis: Allianz Direct Woonverzekeringen

Een lekkage in huis kan voor een hoop schade zorgen. Naast de daadwerkelijke lekkage, komt bij een lekkage vaak ook gevolgschade kijken. Door een lekkage kunnen bijvoorbeeld vloertegels in je badkamer kapotgaan, of er moet een muur doorbroken worden om de lekkage te vinden. Ook kan een lekkage zorgen voor schade aan je inboedel. Daarom is het belangrijk om zelf verantwoordelijkheid te nemen in het onderhoud van bijvoorbeeld je dak, goten, de cv-ketel en waterleidingen. Je bent namelijk niet verzekerd wanneer de lekkage ontstaat door nalatigheid in het onderhoud. Dit is jouw verantwoordelijkheid. Wanneer een lekkage en bijbehorende schade ontstaat in een plotselinge, onvoorziene situatie, ben je daar met een Inboedelverzekering en een Opstalverzekering wel goed voor verzekerd.

Lekkage huis verzekering: Inboedelverzekering

Met een Inboedelverzekering van Allianz Direct ben je verzekerd voor waterschade, maar ook door regen, hagel, sneeuw, storm en omgevallen bomen. Met een aanvullende All Risk-verzekering ben je ook gedekt voor schade die je per ongeluk zelf veroorzaakt. Ook bij een lekkage ben je met een Inboedelverzekering dus goed verzekerd voor schade aan de verplaatsbare spullen in je huis, zoals meubels en elektronische apparaten.

Lekkage huis verzekering: Opstalverzekering

De Opstalverzekering van Allianz Direct verzekert je voor schade aan ‘vaste’ elementen in en aan je huis. Bijvoorbeeld je dak, vloer, leidingen en muren. In het geval van een lekkage is het fijn om ook een Opstalverzekering te hebben, want dan ben je verzekerd voor bijvoorbeeld een lekkage aan je dak door storm. Met een aanvullende All Risk-verzekering ben je ook verzekerd voor schade die per ongeluk door jezelf ontstaat. 

Heb je schade aan je huis? Check dan eens deze korte video over wat je kunt doen. 

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Hoe ga ik om met schade aan mijn huis of inboedel?
Stel op bank op ipad

Maak van je huis een verzekerd thuis

Kies voor een woonverzekering die bij jou past. Zo ben je ervan verzekerd dat jouw huis jouw thuis is, ongeacht de situatie.

Expert Nayla van Nieuwenhuizen

Expert Nayla van Nieuwenhuizen

Nayla van Nieuwenhuizen is Product Manager bij Allianz Direct. In haar rol is Nayla een echte product expert met veel inhoudelijke kennis op het gebied van auto- , woon- en reisverzekeringen.