Accu auto vervangen

 • Bereken je premie in 20 seconden en sluit af in 3 minuten

 • Altijd vervangend vervoer bij schade

 • 24/7 directe hulp en service

 • Meest gekozen autoverzekering op Independer en Autoverzekering.nl

De accu van je auto vervangen - hoe doe je dat? Als de accu leeg is, is het tijd om deze te verwisselen. Wij geven je tips hoe je dat doet.

Stel buiten met auto

Lukt het niet om de motor van je wagen op te starten? Dan is er een aanzienlijke kans dat de accu aan vervanging toe is. Gemiddeld gaat een accu zo’n zes jaar mee. Als je vaak kortere ritten maakt met de auto, dan neemt de levensduur in rap tempo af. Zorg er dus voor dat je de accu in de auto gaat vervangen voordat je langs de kant van de weg stilstaat. Hoe kun je de accu van de auto vervangen? Allianz Direct geeft handige tips.

Wanneer moet je de accu in de auto vervangen?

Hoe merk je dat de accu in de auto vervangen moet worden? De accu is noodzakelijk om de motor van de wagen te starten. Op het moment dat je de sleutel omdraait, verzorgt de accu elektrische stroom aan de motor. Daarna zorgt de dynamo gedurende de rit ervoor dat de accu weer volledig oplaadt. Veel functies in de auto zijn afhankelijk van de elektrische stroom die de accu levert, zoals de airconditioning, verlichting, ruitenwissers, navigatie en audio. Als de accu vrijwel leeg is, merk je dat deze functies minder goed werken dan normaal. Ook als de auto slecht start, heeft dit vaak met een defecte accu te maken.

Hoe de accu in de auto vervangen?

Voor de accu in de auto vervangen, kun je de autogarage inschakelen, maar in principe kun je het ook zelf doen. In dat geval bespaar je aanzienlijk op de onderhoudskosten. De accu in de auto vervangen doe je als volgt:

 • Maak de accuklem van de minpool los.
 • Maak de accuklem van de pluspool los.
 • Verwijder de oude accu uit je wagen. Hiervoor maak je de beugel los en til je het apparaat uit je voertuig.
 • Plaats de nieuwe accu op dezelfde plaats als de oude en bevestig deze met de beugel.
 • Bevestig de accuklem aan de pluspool.
 • Bevestig de accuklem aan de minpool.
 • Start de motor van de auto op.

Veilig op pad met een voordelige autoverzekering van Allianz Direct

Is de accu van je auto vervangen zodat je weer veilig op reis kunt? Zorg dan dat je over een betrouwbare autoverzekering beschikt. Allianz Direct biedt drie verschillende autoverzekeringen aan tegen een scherp tarief. De autoverzekeringen van Allianz Direct beschikken over de optie om iedere dag je verzekering aan te passen of op te zeggen. Daarnaast ontvang je altijd vervangend vervoer bij schade en staat de alarmcentrale 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar om problemen op te lossen. Bereken hier meteen online je voordelige premie.

Vrouw aan de telefoon

Heb je een WA autoverzekering nodig?

Een WA autoverzekering is wettelijk verplicht voor alle autorijders. Sluit direct deze basisdekking af en ga zonder zorgen de weg op.

Was dit artikel nuttig?