Familie buiten wandelen

Moet ik een alarm in mijn auto bouwen?

 • checkmark

  Standaard €0,- Eigen Risico

 • checkmark

  Dagelijks wijzigen en opzeggen

 • checkmark

  Altijd vervangend vervoer bij schade

Een autoalarm inbouwen is geen overbodige luxe. Goede autobeveiliging is tegenwoordig noodzakelijk om de kans op diefstal of inbraak te verminderen. En is het eenmaal gebeurd? Dan ben je blij dat je goed verzekerd bent. Bij Allianz Direct:

Goede autobeveiliging is tegenwoordig noodzakelijk om de kans op diefstal of inbraak te verminderen. Jaarlijks heeft één op de vijftien automobilisten te maken met diefstal van of uit de auto. Een autoalarm inbouwen is dus geen overbodige luxe! Bij diefstal eist een autoverzekeraar, afhankelijk van je verzekering en soort auto, dat je auto goed beveiligd is. Allianz Direct geeft je daarom graag meer informatie over autobeveiligingssystemen.

Welke autobeveiligingssystemen zijn er?

Autoverzekeraars stellen veiligheidseisen van een auto voorop. Als je een autoalarm gaat inbouwen moet de autobeveiliging voldoen aan de maatstaven van het SCM (Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging). Er zijn drie soorten beveiligingssystemen met SCM-certificatie te verkrijgen:

 • Startonderbrekers (klasse 1): bijvoorbeeld automatisch inschakelende dubbele startonderbreking. Deze startonderbrekers zijn bij de meeste auto's in Nederland aanwezig.
 • Alarmsystemen (klasse 2 en 3): bijvoorbeeld een autoalarm of inbraakdetectie.
 • Voertuigvolgsystemen (klasse 4 en 5): een autoalarm gecombineerd met een voertuigvolgsysteem.

Als je een diefstalgevoelige auto rijdt, zoals een cabriolet, een GTI of een auto van bijvoorbeeld het merk BMW, Lexus en Mercedes kunnen er hogere beveiligingseisen gelden dan voor andere auto’s.

Als ik géén autoalarm heb, keert de verzekering dan uit bij diefstal of inbraak?

Bij Allianz Direct kun je je op twee manieren verzekeren tegen schade door diefstal of inbraak, namelijk met een Beperkt cascoverzekering en All Risk verzekering. Ook al ben je verzekerd tegen diefstal en inbraak, je dient wel op een aantal zaken te letten. In sommige gevallen moet je het juiste alarmsysteem in je auto hebben. Heb je dat alarmsysteem niet, dan wordt er ook niet uitgekeerd. Op je polisblad staat wat het juiste alarmsysteem voor je auto is. Daarnaast keert Allianz Direct niet uit als je jouw auto niet op slot hebt gedaan of je sleutels in de auto hebt laten liggen.

Ook je autoverzekering afsluiten?

Bij Allianz Direct verzeker je je auto standaard met € 0,- eigen risico

Direct afsluiten
Allianz Direct autoverzekering