Vrouw in auto lacht

Auto alarm inbouwen: moet dat?

  • checkmark

    Standaard €0,- Eigen Risico

  • checkmark

    Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • checkmark

    Altijd vervangend vervoer bij schade

Is een auto alarm inbouwen verplicht? Een autoverzekering in ieder geval wel. Bij Allianz Direct:

Jaarlijks heeft één op de vijftien automobilisten te maken met diefstal van of uit de auto. Goede autobeveiliging is dan ook noodzakelijk om de kans op diefstal of inbraak te verminderen. Ben je verplicht om een auto alarm in te bouwen? En uit welke alarmsystemen kun je kiezen?

Auto alarm

Bij inbraak en/of diefstal eisen sommige autoverzekeraars dat je auto goed beveiligd is. Bij Allianz Direct vragen we je niet om extra beveiligingseisen, omdat auto's in de fabriek voldoende beveiligd worden. Toch kan het geen kwaad om je auto extra te beveiligen, zeker wanneer je auto boven een bepaalde waarde is. Hiermee voorkom je inbraak en diefstal. 

Auto alarm inbouwen: welke systemen zijn er?

Als je een autoalarm gaat inbouwen moet deze autobeveiliging voldoen aan de maatstaven van het SCM (Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging). Er zijn vier soorten beveiligingssystemen met SCM-certificatie te verkrijgen:

●     Klasse Startonderbreker (auto alarm klasse 1)
●     Klasse Alarmsysteem (auto alarm klasse 2)
●     Klasse Alarmsysteem met Hellingshoekdetectie (auto alarm klasse 3)
●     Voertuigvolgsystemen (auto alarm klasse 4 en 5)

Voertuigen die na 1998 op de markt zijn gebracht zijn standaard voorzien van een goedgekeurde startonderbreker (klasse 1), m.u.v. Tesla Model S en Tesla Model 3. Als je een diefstalgevoelige auto rijdt, zoals een cabriolet, een GTI of een auto van bijvoorbeeld het merk BMW, Lexus, Landrover of Mercedes, stellen verzekeraars soms hogere beveiligingseisen dan bij andere auto’s.

Voertuigvolgsysteem

Een auto alarm inbouwen uit klasse 4 of 5 beveiligt je auto tegen sabotage en diefstal door middel van een voertuigvolgsysteem. Dat werkt zo: het systeem wordt onder andere gekoppeld aan de startonderbeker en de hellingshoekdetectie. Zodra de startonderbreker gesaboteerd wordt of de auto omhoog wordt getakeld, wordt het alarmsysteem geactiveerd. Er gaat dan automatisch een melding naar de meldkamer. Daar kunnen ze zien waar de auto zich bevindt. 

Auto alarmsysteem inbouwen Allianz Direct

Bij Allianz Direct kun je je op twee manieren verzekeren tegen schade door diefstal of inbraak, namelijk met Beperkt Casco en All Risk. We vragen niet om extra beveiligingseisen voor je auto, omdat auto's standaard in de fabriek al voldoende beveiligd worden. Al kan het natuurlijk geen kwaad om naast de verzekering tegen diefstal en inbraak altijd op te letten dat je auto goed beveiligd is en blijft. Allianz Direct keert niet uit als je je auto niet op slot hebt gedaan of de sleutel in de auto hebt laten liggen. 

Ook je autoverzekering afsluiten?

Bij Allianz Direct verzeker je je auto standaard met € 0,- eigen risico

Direct afsluiten
Allianz Direct autoverzekering