Auto op naam zetten voor iemand anders?

Bij al onze verzekeringen:

  • Standaard €0,- Eigen Risico bij alle dekkingen

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • 24/7 bereikbaar bij noodsituaties

  • Je bent nooit onderverzekerd

Wil je de verzekering van de auto op naam zetten voor iemand anders? Bij Allianz Direct sluit je direct een voordelige autoverzekering af. Bereken nu je premie.

Koppel in de auto praten

Auto op naam zetten voor iemand anders? Kijk bij Allianz Direct

Over het algemeen kun je de verzekering voor een voertuig niet zomaar op een andere naam zetten dan van degene die de wagen in zijn bezit heeft. De kentekenhouder is namelijk verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten, voordat het voertuig de openbare weg op mag. Er is wel een aantal mogelijkheden om de verzekering van een auto op naam te zetten voor iemand anders. Op deze pagina vertellen we je meer over de opties.

Auto op naam zetten van de ouders

Wanneer je net je rijbewijs hebt, beschik je over weinig schadevrije jaren. Het kan daardoor voordelig zijn om de autoverzekering op naam van je ouders te zetten. Doordat je ouders waarschijnlijk al over een hoeveelheid schadevrije jaren beschikken, betaal je gemiddeld een lagere premie dan als de autoverzekering op je eigen naam staat.

Het is overigens niet altijd verstandig om een auto op naam zetten voor iemand anders zoals je ouders. Doordat je niet zelf officieel de eigenaar van het voertuig bent, sta je niet geregistreerd als de regelmatige bestuurder. Wanneer je te maken krijgt met een ongeluk kan de verzekeraar besluiten geen schade uit te keren. Immers, niet je ouders, maar jij blijkt de regelmatige bestuurder van de auto te zijn. Zeker voor bestuurders jonger dan 24 jaar geldt dat zij tot een hogere risicogroep behoren, waardoor ze een hogere premie moeten betalen. Je kunt er daarom beter voor kiezen om de auto op je eigen naam te laten zetten.

Auto op naam zetten van je partner

In sommige gevallen is het voordeliger om een autoverzekering op naam van je partner af te sluiten. Verzekeraars verwachten dat jullie binnen het huishouden allebei van de auto gebruikmaken. Voor de auto op naam zetten voor iemand anders is dus wel van belang dat jullie beiden op hetzelfde adres wonen. Heeft een van jullie meer schadevrije jaren dan de ander? Dan is het verstandig om de verzekering op naam te zetten van de partner met de meeste schadevrije jaren. Je betaalt in dit geval een lagere premie. Een nadeel is wel dat de andere partner bij deze situatie geen schadevrije jaren opbouwt.

Een voordelige autoverzekering afsluiten bij Allianz Direct

Wil je een auto op naam zetten voor iemand anders of zoek je andere manieren om kosten te besparen op de auto? Sluit dan een voordelige autoverzekering op je eigen naam af bij Allianz Direct. Geregeld komt Allianz Direct als beste autoverzekeraar uit de test dankzij onze uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Met een uitgebreide dekking en een standaard eigen risico van €0 profiteer je van een goede verzekering tegen een scherpe premie. Bereken nu jouw voordeel.

Was dit artikel nuttig?

Vrouw thuis met krant

Stop met vergelijken, begin met besparen

Goedkope autoverzekering nodig? Bereken je premie en vind de autoverzekering die bij jou, je auto én je portemonnee past.