Auto op waterstof

Verzeker je auto op waterstof bij Allianz Direct:

  • Standaard €0,- Eigen Risico

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Vrouw met surfplank

Een auto op waterstof is in feite ook een elektrische auto. Het verschil met de huidige elektrische auto's is dat een auto op waterstof geen accu heeft voor de opslag. Elektriciteit wordt in de auto zelf geproduceerd, door middel van waterstof. Door dit mogelijk te maken, is er in de auto een brandstofcel geplaatst. De brandstofcel zet, in combinatie met zuurstof, lucht om naar water, waar weer elektriciteit van wordt gemaakt.

Deze waterstofauto's stoten geen CO² en andere vervuilende stoffen uit, zoals koolmonoxide, stikstofoxiden en fijnstof. Met een auto op waterstof hoef je overigens geen wegenbelasting en BPM te betalen. Uiteraard moet je wel een autoverzekering afsluiten. Met een autoverzekering van Allianz Direct kan dit heel goedkoop.

Nadelen van een auto op waterstof

Hoewel er aan waterstofauto's alleen maar voordelen lijken te zitten, zijn er toch nog enkele nadelen. Een nadeel is namelijk dat er in Nederland nauwelijks nog waterstof kan worden getankt. Nabij Rotterdam staat sinds 2014 het eerste openbare waterstofstation en er zijn enkele particuliere initiatieven. De bouw van een waterstofstation is ook erg duur, dus het is lastig om aan waterstof te komen als je een auto op waterstof rijdt.

Verder zijn de meeste waterstofauto's een SUV. Dit komt omdat het formaat van een waterstoftank nog vrij groot is. De verwachting is dat dit in de toekomst wordt opgelost en de auto waterstof ook als middenklasse wagen beschikbaar wordt.

Initiatieven auto op waterstof

De eerste echte auto op waterstof die ook in Nederland rondrijdt, is een Hyundai. Er zijn meerdere autofabrikanten die zich nu vol op de waterstofauto hebben gestort. We kunnen de komende jaren daarom veel nieuwe waterstofauto's op de markt verwachten.

BMW waterstof

Ook BMW is met waterstof aan de slag gegaan. BMW werkt hierin samen met Toyota. De verwachting is dat BMW op z'n vroegst in 2022 op de markt komt met haar eerste waterstofauto. Dit wordt de BMW X5.

Audi waterstof

Voor Audi is waterstof niet onbekend: men werkt hier al twintig jaar aan. Hoewel het eerste voertuig nog niet op de markt is verschenen, komt naar verwachting in 2021 de allereerste Audi op waterstof uit. Welk model dit wordt, is nog niet bekend gemaakt.

Waterstof auto Mercedes

De eerste waterstof auto van Mercedes is de GLC F-Cell. Omdat Mercedes rekening houdt met de zeer beperkte verkrijgbaarheid van waterstof, is de auto ook uitgerust met een lithium ion-batterij – voor klassiek, elektrisch rijden.

Koppel buiten met water heeft lol

Wij staan voor je klaar in heel Europa

Met de Pechhulp Verzekering repareren we je auto in binnen- en buitenland. Is reparatie niet ter plekke mogelijk? Dan brengen we ‘m naar een garage in de buurt en krijg je vervangend vervoer.