Lachend stel rijdend in auto

Autoverzekeringen in Nederland

  • checkmark

    Standaard 0,- Euro eigen risico

  • checkmark

    Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • checkmark

    Altijd vervangend vervoer bij schade

Wat zijn de verschillen tussen een WA, WA Casco en All risk verzekering?

Iedereen die een eigen auto heeft, is in Nederland verplicht een autoverzekering af te sluiten. Er zijn veel verzekeraars die verschillende verzekeringen bieden. Over het algemeen kun je kiezen uit drie dekkingen: WA, WA casco (ook wel WA plus genoemd) en all risk. Wil jij binnenkort een autoverzekering afsluiten? Dan is het belangrijk dat je alles weet over het verschil WA casco en all risk. Wat dekt een WA verzekering en wat wordt er bij een All risk verzekering vergoed? Om de juiste keuze voor WA casco of all risk te kunnen maken, zijn een aantal zaken van belang. De eerste is de waarde en leeftijd van je auto. Daarnaast heeft ook je financiële situatie invloed. Kun je reparaties van eventuele schade zelf betalen of kies je liever voor meer zekerheid? Met onze informatie over het verschil WA casco en all risk kies jij de verzekering die het beste bij je past.

Verschil WA casco en all risk

Een WA-verzekering is verplicht voor iedere autobezitter. Wat dekt een WA verzekering? Lichamelijke en materiële schade die anderen door jou toedoen oplopen. Naast de WA-verzekering kun je ook kiezen voor WA casco of all risk. Het verschil WA casco en all risk zit hem in de dekking. Een all risk verzekering vergoedt namelijk ook schade door eigen schuld. Denk hierbij aan schade door botsen of slippen. Bij een WA-cascoverzekering wordt schade geleden door diefstal, inbraak en weersomstandigheden vergoed. Het verschil WA casco en all risk zie je terug in de premie. Een WA-cascoverzekering is maandelijks een stuk goedkoper dan een all risk verzekering. Nu vraag je je misschien af: wanneer auto all risk verzekeren? Een all risk-verzekering wordt aangeraden voor auto's jonger dan vijf jaar. Wanneer auto all risk verzekeren hangt dus af van de leeftijd en waarde van je auto. Heb jij een oudere auto? Dan kun je beter kiezen voor een WA casco verzekering.

De autoverzekeringen van Allianz Direct

Het verschil WA casco en all risk zit hem vooral in het financiële risico wat je zelf bereid bent te nemen. Of je nu kiest voor WA casco of all risk: bij Allianz Direct kun je profiteren van een aantal voordelen. Alle autoverzekeringen van Allianz Direct hebben een standaard eigen risico van €0,-. Daarnaast wordt bij schade altijd gezorgd voor vervangend vervoer.

Wil je een complete dekking?

Met een All Risk verzekering is alle schade gedekt. Het maakt niet uit of deze bij jezelf of bij een ander is veroorzaakt. Deze dekking is aanbevolen bij auto’s jonger dan 6 jaar.

Lees meer over All Risk
Vrouw met kat