Lachend stel rijdend in auto

Autoverzekeringen in Nederland

Onze verzekeringen:
  • checkmark

    Standaard €0,- eigen risico

  • checkmark

    Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • checkmark

    Altijd vervangend vervoer bij schade

WA, WA Casco, Beperkt Casco, Volledig Casco en All risk verzekering: er bestaan veel verschillende namen voor autoverzekeringen in Nederland. Maar wat is het verschil?

Iedereen die een eigen auto heeft, is in Nederland verplicht een autoverzekering af te sluiten. Elke verzekeraar heeft een ander aanbod en gebruikt andere namen voor autoverzekeringen. WA, WA Casco, Beperkt Casco, Volledig Casco en ga zo maar door. Hoe weet je met al deze termen wat het beste bij jou past? We leggen je de verschillen uit en helpen je bij het maken van een keuze.

Verschil WA, Beperkt Casco en All Risk

Bij ons kun je kiezen uit drie dekkingen: WA, Beperkt Casco en All Risk. Een WA-verzekering is verplicht voor iedere autobezitter. Naast de WA-verzekering kun je ook kiezen voor Beperkt Casco of All Risk. Kijk bij het maken van jouw keuze naar de dekking, premie, leeftijd van je auto en jouw financiële situatie.

Dekking
Een WA-verzekering dekt lichamelijke en materiële schade die anderen door jou toedoen oplopen. Bij een Beperkt Casco verzekering wordt ook schade door diefstal, inbraak en weersomstandigheden vergoed. Een All Risk verzekering vergoedt ook nog schade door eigen schuld. Denk hierbij aan schade door botsen of slippen.

Premie
Het verschil tussen WA, Beperkt Casco en All Risk zie je ook terug in de premie. Een WA-verzekering is maandelijks een stuk goedkoper dan een Beperkt Casco verzekering, en deze laatste is weer goedkoper dan een All Risk verzekering. Benieuwd wat het verschil voor jouw auto zou zijn? Bereken je premie binnen 20 seconden online.

Leeftijd van je auto
Nu vraag je je misschien af: wanneer moet ik mijn auto All Risk verzekeren? Een All Risk verzekering wordt aangeraden voor auto's jonger dan vijf jaar. Dit hangt dus af van de leeftijd en waarde van je auto. Heb jij een oudere auto? Dan kun je beter kiezen voor een Beperkt Casco- of zelfs een WA-verzekering.

Jouw financiële situatie
Om de juiste keuze voor WA, Beperkt Casco of All Risk te kunnen maken, is ook je financiële situatie van belang. Kun je reparaties van eventuele schade zelf betalen of kies je liever voor meer zekerheid? Hoe meer zekerheid je wilt, hoe uitgebreider de dekking moet zijn.

En wat zijn WA Casco en Volledig Casco dan?

WA Casco is een kortere benaming voor WA + Beperkt Casco en is dus eigenlijk hetzelfde als wat bij ons de Beperkt Casco verzekering is. Volledig Casco staat voor de meest volledige dekking. Dat is bij ons hetzelfde als de All Risk verzekering. Als je zeker wilt weten wat een verzekeraar onder een bepaalde dekking verstaat, bekijk dan de voorwaarden of verzekeringskaart. Je kunt autoverzekeringen natuurlijk ook altijd vergelijken via Independer.

De autoverzekeringen van Allianz Direct

Welke dekking je ook kiest, bij Allianz Direct profiteer je van een aantal voordelen. Al onze autoverzekeringen hebben een standaard eigen risico van €0,-. Daarnaast zorgen we bij schade bijna altijd voor vervangend vervoer en zijn we 24/7 beschikbaar voor hulp en service. Ook leuk om te weten: onze WA-autoverzekering is door De Consumentenbond uitgeroepen tot beste van Nederland! 

Wil je een complete dekking?

Met een All Risk verzekering is alle schade gedekt. Het maakt niet uit of deze bij jezelf of bij een ander is veroorzaakt. Deze dekking wordt het meest gekozen bij auto’s jonger dan 6 jaar.

Lees meer over All Risk
Vrouw met kat