Auto­verzekeringen in Nederland

Onze verzekeringen:

  • Bereken je premie in 20 seconden en sluit af in 3 minuten

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

  • 24/7 directe hulp & service

  • Meest gekozen autoverzekering op Independer en Autoverzekering.nl

WA, WA Casco, Beperkt Casco, Volledig Casco en All risk verzekering: er bestaan veel verschillende namen voor autoverzekeringen in Nederland. Maar wat is het verschil?

Snelweg

Iedereen die een eigen auto heeft, is in Nederland verplicht een autoverzekering af te sluiten. Elke verzekeraar heeft een ander aanbod en gebruikt andere namen voor autoverzekeringen. WA, WA Casco, Beperkt Casco, Volledig Casco en ga zo maar door. Hoe weet je met al deze termen wat het beste bij jou past? We leggen je de verschillen uit en helpen je bij het maken van een keuze.

Verschil WA, Beperkt Casco en All Risk

Bij ons kun je kiezen uit drie dekkingen: WA, Beperkt Casco en All Risk. Een WA-verzekering is verplicht voor iedere autobezitter. Naast de WA-verzekering kun je ook kiezen voor Beperkt Casco of All Risk. Kijk bij het maken van jouw keuze naar de dekking, premie, leeftijd van je auto en jouw financiële situatie. Om je verder te helpen leggen we graag meer uit in deze video over het verschil tussen WA, Beperkt Casco en All Risk.

Dekking autoverzekering
Een WA-verzekering dekt lichamelijke en materiële schade die anderen door jouw toedoen oplopen. Bij een Beperkt Casco verzekering wordt ook schade door diefstal, inbraak en weersomstandigheden vergoed. Een All Risk verzekering vergoedt ook nog schade door eigen schuld. Denk hierbij aan schade door botsen of slippen.

Premie autoverzekering
Het verschil tussen WA, Beperkt Casco en All Risk zie je ook terug in de premie. Een WA-verzekering is maandelijks een stuk goedkoper dan een Beperkt Casco verzekering, en deze laatste is weer goedkoper dan een All Risk verzekering. Benieuwd wat het verschil voor jouw auto zou zijn? Bereken je premie binnen 20 seconden online.

Leeftijd van je auto
Nu vraag je je misschien af: wanneer moet ik mijn auto All Risk verzekeren? Meestal wordt een Allrisk verzekering aangeraden bij auto’s jonger dan vijf jaar. Je relatief jonge auto heeft dan een hoge waarde. Naarmate je auto ouder wordt, daalt de waarde. Dan krijg je dus minder vergoed. Heb je een oudere auto? Dan is het soms verstandiger om voor Beperkt Casco of zelfs WA te gaan. Je hebt dan een lagere dekking, maar je betaalt ook minder premie. Dit betekent wel dat je geen vergoeding krijgt als je zelf de schade veroorzaakt, of wanneer je auto is beschadigd door vandalisme.

Ten slotte spelen je schadevrije jaren ook een rol. Heb je veel schadevrije jaren? Dan krijg je korting op je premie. Dan kan het toch slim zijn om ook je oudere auto Allrisk te verzekeren. Door de korting betaal je dan maar iets meer premie voor een betere dekking. Het is dus altijd verstandig om te kijken naar wat in jouw situatie de beste keuze is. 

Jouw financiële situatie
Om de juiste keuze voor WA, Beperkt Casco of All Risk te kunnen maken, is ook je financiële situatie van belang. Kun je reparaties van eventuele schade zelf betalen of kies je liever voor meer zekerheid? Hoe meer zekerheid je wilt, hoe uitgebreider de dekking moet zijn.

En wat zijn WA Casco en Volledig Casco dan?

WA Casco is een kortere benaming voor WA + Beperkt Casco en is dus eigenlijk hetzelfde als wat bij ons de Beperkt Casco verzekering is. Volledig Casco staat voor de meest volledige dekking. Dat is bij ons hetzelfde als de All Risk verzekering. Als je zeker wilt weten wat een verzekeraar onder een bepaalde dekking verstaat, bekijk dan de voorwaarden of verzekeringskaart. Je kunt autoverzekeringen natuurlijk ook altijd vergelijken via Independer.

De autoverzekeringen van Allianz Direct

Welke dekking je ook kiest, bij Allianz Direct profiteer je van een aantal voordelen. Al onze autoverzekeringen zijn voorzien van de scherpste premie en uitstekende voorwaarden. Daarnaast zorgen we bij schade bijna altijd voor vervangend vervoer en zijn we 24/7 beschikbaar voor hulp en service.

Tip! Benieuwd hoe het zit met je eigen risico bij Allianz Direct? Lees dan snel verder op onze pagina over het eigen risico bij je Autoverzekering

Expert Ron Adams Allianz Direct

Expert Ron Adams

Ron is niet alleen Head of Marketing & Sales, maar hij verdiept zich ook in productinhoudelijke kennis op het gebied van auto- en woonverzekeringen. Daarom weet hij als expert de juiste informatie op tafel te leggen en nieuwe informatie van de juiste kennis en checks te voorzien. Bovenal heeft Ron altijd een antwoord op jouw vragen over de Autoverzekering en Woonverzekering van Allianz Direct. 

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Hoe kan ik mijn auto het beste verzekeren: WA, Beperkt Casco of All Risk? © Allianz Direct

Was dit artikel nuttig?

Vrouw met kat

Wil je een complete dekking?

Met een All Risk verzekering is alle schade gedekt. Het maakt niet uit of deze bij jezelf of bij een ander is veroorzaakt. Deze dekking wordt het meest gekozen bij auto’s jonger dan 6 jaar.