Verlengde Nieuw­waarde

 • Koop je in plaats van de gebruikelijke 1 jaar, maar liefst tot 3 jaar een nieuwe gelijkwaardige auto

 • Krijg je standaard het eerste jaar de nieuwwaarde van de auto terug

 • Heb je extra zekerheid tegen een scherpe prijs

 • Meest gekozen autoverzekering op Independer en Autoverzekering.nl

De aanvullende verzekering Verlengde Nieuwwaarde kun je alleen afsluiten voor een nieuwe auto in combinatie met een van onze autoverzekeringen. Bij diefstal of totaalverlies:

Vrouw hangt uit autoraam

Stel je voor; je hebt onlangs een spiksplinternieuwe auto gekocht voor een flink bedrag. Maar dan wordt jouw nieuwe auto gestolen of je rijdt schade die niet meer te repareren valt. Dit is natuurlijk een hele vervelende situatie, maar met de nieuwwaarderegeling krijg je een bedrag vergoed dat hoog genoeg is om dezelfde auto nieuw te kopen.  

Wat is een verlengde nieuwwaarde dekking?

De verlengde nieuwwaarde auto dekking houdt in dat je met de vergoeding van de verzekeraar een nieuwe auto kunt kopen zodra de oude auto niet meer gebruikt kan worden. Dit kan bijvoorbeeld een auto van dezelfde soort en kwaliteit zijn. Sluit je een verlengde nieuwwaarde dekking af? Dan krijg je in geval van diefstal of total-loss niet tot 1, maar tot 3 jaar nadat je de nieuwe auto gekocht hebt, de volledige nieuwwaarde tot €105.000 terug.

Voordelen van verlengde nieuwwaarde dekking

Als je eigenaar bent van een nieuwe of jonge (maximaal 4 jaar oud) auto, kan het veel uitmaken of je bij je autoverzekering een nieuwwaarde dekking hebt afgesloten. Als je schade rijdt en je auto is niet te herstellen, krijg je normaal gesproken maximaal de dagwaarde van de auto uitgekeerd. Maar als je de verlengde nieuwwaarde auto dekking heeft, wordt er bij schade of diefstal vaak uitgegaan van de nieuwaarde (cataloguswaarde) van de auto. Dit betekent dat je het bedrag dat je voor de auto hebt betaald terugkrijgt van de verzekeraar. Dat bedrag is meestal een stuk meer dan de dagwaarde van de auto. 

Is de auto net nieuw of slechts een paar jaar oud? Bij een autoverzekering met verlengde nieuwwaarde dekking gaat de verzekeraar, voor de schadeafwikkeling, altijd uit van de nieuwwaarde van de auto. Dit houdt in dat bij het herstellen van eventueel gereden schade deze regeling niet van toegevoegde waarde is, maar wel bij total-loss. Je auto wordt total-loss verklaart als de herstelkosten van de schade hoger liggen dan de waarde van de auto. 

Hoe werkt verlengde nieuwwaarde auto dekking?

Heeft jouw verzekering een nieuwwaarderegeling? Dan krijg je in een bepaalde periode bij total-loss of autodiefstal de actuele nieuwwaarde vergoed. Dit bedrag heb je nodig om dezelfde of een gelijkwaardige auto te kopen. Houd er wel rekening mee dat de restwaarde van je auto en een eigen risico meestal in mindering worden gebracht op de vergoeding die je krijgt. Deze verlengde nieuwwaarde auto kun je alleen afsluiten in combinatie met een All Risk (WA volledig Casco). Je kunt deze regeling dus niet afsluiten in combinatie met de WA-autoverzekering en de Beperkt Casco.

Overwegingen bij het kiezen van een autoverzekering

In Nederland kun je kiezen uit drie verschillende autoverzekeringen: WA (wettelijke aansprakelijkheid), WA Beperkt Casco en All Risk. Een WA-verzekering is verplicht voor iedere autobezitter. Naast de WA-verzekering kun je ook kiezen voor Beperkt Casco of All Risk. Kijk bij het maken van jouw keuze naar de dekking, premie, leeftijd van je auto en jouw financiële situatie. 

Welke verzekering de meeste gemoedsrust geeft, hangt af van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de leeftijd van de auto, de ligging van jouw woning en hoeveel geld je per maand wilt uitgeven aan een autoverzekering. Als je in een oudere auto rijdt waar de waarde al van is verminderd, kun je een WA-verzekering overwegen. Eventuele schade die dan gereden wordt is dan nog goed te overzien. Maar als je in een nieuwe auto rijdt of je snel zorgen maakt over het oplopen van schade door diefstal of ongelukken, kan een All Risk autoverzekering zeker de moeite waard zijn. Schade die je dan oploopt, kan zomaar eens hoog in kosten oplopen. Je komt dan minder snel voor financiële verrassingen te staan. 

De impact van een verlengde nieuwwaarde dekking

Een nieuwe auto kost vaak behoorlijk wat geld. Het is dus zonde als jouw auto gestolen wordt of total-loss is en je van de verzekering alleen maar de dagwaarde terugkrijgt. Voor slechts een paar euro premie per maand, krijg je tot 3 jaar na je aankoop de nieuwwaarde uitgekeerd. En dat is vaak een hoger bedrag dan de dagwaarde. Het aanschaffen van een nieuwwaarde dekking kan dus een grote impact hebben op jouw dagelijkse leven. Na diefstal of schade kan deze dekking het verschil maken. Wat wordt er wel en wat wordt er niet verzekerd?  

Verlengde Nieuwwaarde: wat is wel en niet verzekerd?

Deze aanvullende dekking kun je alleen afsluiten in combinatie met een All Risk verzekering én als jij de eerste eigenaar van de auto bent.
Wel verzekerd:

Je bent verzekerd...

 • als je auto nieuw is en je de eerste eigenaar bent;
 • tot 3 jaar voor de nieuwwaarde van je auto;
 • als je auto na schade niet meer te repareren is (total loss);
 • als je auto wordt gestolen en niet wordt teruggevonden. 
Niet verzekerd:

Je bent niet verzekerd als...

 • je niet de eerste eigenaar van de auto bent;
 • je auto ouder is dan 3 jaar;
 • je auto is geïmporteerd;
 • jij je All Risk verzekering tussentijds aanpast naar een Beperkt Casco verzekering.

Nieuwwaarde auto kenteken

Wil je de nieuwwaarde auto opzoeken aan de hand van jouw kenteken? Dat kan eenvoudig via de nieuwwaarde auto kentekencheck van de RDW. Hier worden alle waarden op kenteken geregistreerd. Zodra je je kenteken hebt ingevoerd krijg je niet alleen de nieuwwaarde te zien, maar ook alle overige geregistreerde informatie over de auto. Met je kenteken kom je dus gemakkelijk achter de nieuwwaarde van jouw auto. Daarnaast geeft de nieuwwaarde auto kenteken-check je nog meer belangrijke informatie over je auto, zoals technische eigenschappen en de historie van de auto.

Hier moet je aan voldoen om de verlengde nieuwwaarde dekking af te sluiten

Om in aanmerking te komen met een verlengde nieuwwaarde dekking, moet je allereerst een All Risk verzekering hebben. Daarnaast voldoe je aan de volgende punten:

 • Jij bent de eerste eigenaar van de auto;
 • De auto is maximaal een jaar geleden gekocht;
 • De auto komt bij een BOVAG-garage of Nederlandse merkdealer vandaan;
 • De auto is niet geïmporteerd uit het buitenland. 

Voldoe jij aan al deze punten? Dan kan je direct een Verlengde Nieuwwaarde dekking afsluiten. Benieuwd naar de andere aanvullende dekkingen van Allianz Direct? Check dan deze video! Of bereken direct jouw premie binnen 20 seconden. 

Veelgestelde vragen

 • Wat is het precies dat een verlengde nieuwwaarde autoverzekering dekt?

  Als je ervoor kiest om een verlengde nieuwwaarde dekking aan te schaffen, krijg je in geval van diefstal of total-loss niet tot 1, maar 3 jaar nadat je de nieuwe auto hebt gekocht, de volledige nieuwwaarde terug tot €200.000.

 • Hoe wordt de premie voor deze dekking berekend en beïnvloed?

  Je moet aan een aantal voorwaarden voldoen: je bent zelf de eerste eigenaar van de auto, de auto is maximaal een jaar geleden gekocht, de auto komt bij een BOVAG-garage of Nederlandse merkdealer vandaan en de auto is niet geïmporteerd uit het buitenland. De premie voor deze dekking is gebaseerd op het totale risico op schade. 

 • Hoe kan ik de juiste autoverzekering voor mijn behoeften kiezen?

  In Nederland moet elke auto minimaal WA zijn verzekerd. Natuurlijk kun je je bijverzekeren, maar je hebt lang niet altijd de meest volledige dekking nodig. Kies met behulp van deze tips jouw autoverzekering: 

  1. Vergelijk verschillende autoverzekeringen met elkaar. 
  2. Kies welke dekking het best bij jou past. Bij Allianz Direct kun je kiezen uit WA, Beperkt Casco en Allrisk. 3. De premie van de autoverzekering. Deze is afhankelijk van verschillende factoren, zoals dekking, leeftijd, postcode en woonplaats, schadevrije jaren, autotype en het aantal kilometers dat je jaarlijks aflegt. 
  3. Kijk naar de voorwaarden van de autoverzekering. 
  4. Kijk of er aanvullende verzekeringen zijn die belangrijk zijn voor jou.

  Benieuwd wat het verschil voor jouw auto zou zijn? Bereken je premie binnen 20 seconden online.

 • Wat is het verschil tussen de Verlengde Aanschafwaarde- en Verlengde Nieuwwaarde verzekering?

  Als je je auto total loss rijdt of als ‘ie gestolen wordt, heb je met een All Risk autoverzekering maar tot 1 jaar recht op een vergoeding. Bij zowel de Verlengde Aanschafwaarde- als de Verlengde Nieuwwaarde verzekering verleng je deze periode met 2 jaar.

  Het verschil tussen deze dekkingen is het bedrag dat je terugkrijgt: de aanschafwaarde en de nieuwwaarde. De nieuwwaarde is de prijs die je betaalt als je een compleet nieuwe auto koopt. Koop je ‘m tweede-, derde- of zelfs vierdehands? Dan betaal je de aanschafwaarde. De nieuwwaarde is hoger dan de aanschafwaarde.

  Als je een compleet nieuwe auto koopt, ga je dus voor de Verlengde Nieuwwaarde dekking. En als je niet de eerste eigenaar van de auto bent en de auto is nog niet 6 jaar of ouder, ga je voor de Verlengde Aanschafwaarde dekking. 

 • Is verlengde nieuwwaarde dekking altijd de juiste keuze?

  Niet altijd. Het hangt af van een aantal factoren. Als je in een oudere auto rijdt waar de waarde al van is verminderd, kun je een WA-verzekering overwegen. Eventuele schade die dan gereden wordt is dan nog goed te overzien. Maar als je in een nieuwe auto rijdt of je snel zorgen maakt over het oplopen van schade door diefstal of ongelukken, kan een All risk autoverzekering zeker de moeite waard zijn.

 • Zijn er alternatieven voor verlengde nieuwwaarde dekking?

  Er zijn geen alternatieven voor een verlengde nieuwwaarde dekking. Er zijn namelijk geen andere dekkingen die de uitbetaling verhogen. 

 • Waarom is de Verlengde Aanschafwaarde handig?

  Deze verzekering zorgt voor dat extra beetje financiële zekerheid. Een jonge auto kost vaak behoorlijk wat geld. Het is dus zonde als ‘ie gestolen wordt of total loss is en je van de verzekering alleen maar de dagwaarde terugkrijgt. Voor slechts een paar euro premie per maand, krijg je tot 3 jaar na je aankoop de aanschafwaarde uitgekeerd. En dat is vaak een hoger bedrag dan de dagwaarde.

 • Moet ik deze verzekering na 3 jaar zelf stopzetten?

  Nee, na 3 jaar wordt deze verzekering automatisch stopgezet. Vanaf dat moment betaal je er ook geen premie meer voor. Je hoeft hier zelf niks voor te doen.

Een mooi compliment

Onze klanten beoordelen ons met 4 sterren op Independer (27.065 reviews op 8 september 2023).

Independer
  • Een goede verzekering

  Een goede autoverzekering voor een goede prijs. Hiermee is je auto voor praktisch alle schade en diefstal verzekerd.

  • Prima

  Prima verzekering, online is van alles te bereiken bij deze verzekeraar voor mij. 

  • Snel weer doorrijden

  De dienst die gebeld is door Allianz Direct heeft me redelijk snel geholpen en ik kon weer doorrijden.

De voorwaarden

In onze voorwaarden vind je alles over de Verlengde Nieuwwaarde verzekering.

Expert Ron Adams Allianz Direct

Expert Ron Adams

Ron is niet alleen Head of Marketing & Sales, maar hij verdiept zich ook in productinhoudelijke kennis op het gebied van auto- en woonverzekeringen. Daarom weet hij als expert de juiste informatie op tafel te leggen en nieuwe informatie van de juiste kennis en checks te voorzien. Bovenal heeft Ron altijd een antwoord op jouw vragen over de Autoverzekering en Woonverzekering van Allianz Direct.