Auto overschrijven op zondag

Bij Allianz Direct geniet je van

 • Standaard €0,- Eigen Risico

 • 24/7 Hulp & service

 • Altijd vervangend vervoer bij schade

Op zoek naar auto overschrijven op zondag? Als je een auto (ver)koopt, moet je de auto overschrijven. Kan dit ook op zondag? Kijk bij Allianz Direct.

Een koppel lachend in de auto

Auto overschrijven op zondag

Heb je een nieuwe auto gekocht of wil je juist je voertuig verkopen? In dat geval dien je het kenteken over te schrijven op jouw naam. Maar hoe kun je een auto overschrijven op zondag? Lees snel verder waar een auto overschrijven op zondag mogelijk is.

Waar kun je een auto overschrijven?

Wanneer je als particulier een auto wilt kopen, ben je zelf verantwoordelijk voor het correct laten overschrijven van het voertuig op jouw naam. Dit kan op meerdere manieren:

 • Een auto overschrijven bij een RDW-keuringsstation of RDW-Balie.
 • Een auto overschrijven bij een kentekenloket. Deze loketten zijn aanwezig bij de meeste vestigingen van PostNL en bij Stichting Kentekenloket.
 • Online een auto overschrijven.

Hoe een auto overschrijven op zondag?

RDW instanties en erkende autobedrijven zijn op zondag gesloten. Hoe is het dan toch mogelijk om een auto te laten overschrijven op zondag? Hier zijn meerdere mogelijkheden voor:

 • Een auto overschrijven op zondag online via de RDW website.
 • Een auto overschrijven op zondag bij een PostNL servicepunt in een winkel of supermarkt die op zondag geopend is.

Online een auto overschrijven op zondag

Op ieder moment van de week, dus ook op zondag, kun je eenvoudig je auto online overschrijven. Je voert hiervoor het volgende stappenplan uit:

 • Bezoek de online portal van de RDW en log in met je DigiD bij 'Voertuig overschrijven'.
 • Laat je identiteitskaart verifiëren met een kaartlezer of een NFC-lezer op je Android smartphone. Deze stap is helaas nog niet gereed voor Apple iPhone. Als je voorheen je identiteit hebt laten controleren, is het niet nodig dit nogmaals te doen. Wanneer je geen kaartlezer hebt, moet je alsnog naar een kentekenloket of postkantoor.
 • Volg de aanwijzingen op de website, waarbij je het bedrag van de overschrijving voldoet met iDEAL. Het voertuig is pas overgeschreven op het moment dat de RDW de betaling heeft verwerkt.
 • Je krijgt van de RDW vervolgens drie mails. In de eerste mail vind je een bevestiging van de aanvraag, in de tweede mail een bevestiging van de betaling en overschrijving, in de derde mail een link naar het vrijwaringsbewijs en het eerste onderdeel van de tenaamstellingscode. Het vrijwaringbewijs overhandig je aan de verkoper van het voertuig.
 • Met de post ontvang je na enkele dagen van de RDW het kentekenbewijs en het tweede onderdeel van de tenaamstellingscode. In totaal bestaat de tenaamstellingscode uit negen cijfers. Sla deze code zorgvuldig op, aangezien je deze nodig hebt op het moment dat je je auto wilt verkopen.

Allianz Direct voor de beste autoverzekering

Nadat je de auto hebt overgeschreven ben je eigenaar van de auto geworden. Daarmee ben je ook in Nederland verplicht om een WA verzekering af te sluiten. Bereken hier gelijk de voordelige autoverzekeringspremies van Allianz Direct.

Vrouw thuis met krant

Stop met vergelijken, begin met besparen

Goedkope autoverzekering nodig? Bereken je premie en vind de autoverzekering die bij jou, je auto én je portemonnee past.

Was dit artikel nuttig?