Eerste auto kopen

Bij Allianz Direct geniet je van

  • €0 Eigen Risico

  • 24/7 Hulp & service

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Ben je van plan je eerste auto te kopen? Allianz Direct biedt voordelige autoverzekeringen aan om onbezorgd de weg op te gaan. Bereken direct je premie.

Vrouw aan de telefoon

Eerste auto kopen? Allianz Direct helpt je op weg

Niet alleen is je eerste auto kopen een fantastische stap, ook komt er veel op je af. Allianz Direct zet de belangrijkste informatie voor je op een rij, zodat je exact weet waar je aan toe bent. Ook maak je hier meteen een vergelijking om zoveel mogelijk op je autoverzekering te besparen.

Eerste auto kopen: welk voertuig past bij mij?

Schaf je een tweedehands auto aan of kies je liever voor een gloednieuwe auto? Het soort voertuig dat je aanschaft, is van invloed op de uiteindelijke kosten van je eerste auto kopen. Ook speelt de grootte van de auto een rol. Vanzelfsprekend wil je over voldoende ruimte beschikken om je spullen of personen in te vervoeren. Hoe groter de wagen, des te meer wegenbelasting je betaalt en brandstof je verbruikt.

Benzine, diesel of elektrische eerste auto kopen?

Het type brandstof dat je wagen verbruikt is van invloed op de auto-onkosten. Meestal kiezen auto-eigenaren voor een eerste auto kopen met benzine. Deze voertuigen zijn voordeliger qua belasting en onderhoud. Voor een wagen die op diesel rijdt, moet je namelijk meer motorrijtuigenbelasting betalen. Elektrische auto's zijn momenteel erg in opkomst. Hoewel de aanschafprijs van een elektrische auto hoog is, bespaar je wel op verbruik en belastingen.

Veiligheid bij je eerste auto kopen

Nadat de auto op jouw naam staat, is het van belang om het voertuig apk te laten keuren. Zo ga je veilig en met een goed gevoel de weg op. Let bij de eerste auto kopen ook op de aanwezigheid van veiligheidssystemen, zoals ABS, airbags en ESP. Beschikt de wagen bovendien over stuurbekrachtiging? In dat geval kun je eenvoudiger sturen zonder veel te hoeven draaien. Ook een goed zicht op de weg is essentieel. Geven de ramen en buitenspiegels voldoende kijkmogelijkheden?

Je eerste auto kopen en de autoverzekering

Heb je een auto gekocht? Vergeet dan niet een autoverzekering af te sluiten. Zonder verzekering mag je namelijk niet de weg op. Allianz Direct biedt drie soorten autoverzekeringen aan: WA, Beperkt Casco en All Risk verzekering.

  • WA verzekering: De WA verzekering biedt een basisdekking voor het moment dat je schade aan anderen in het verkeer veroorzaakt met je voertuig. Deze voordelige verzekering wordt meestal afgesloten bij auto's die ouder dan 12 jaar zijn. Je ontvangt geen vergoeding als er schade aan jezelf of je auto ontstaat.
  • Beperkt Casco verzekering: De Beperkt Casco verzekering geeft een ruimere dekking dan de WA verzekering. Zo wordt ook schade vergoed waaraan je zelf niets kunt doen, zoals stormschade, brandschade, inbraakschade of diefstal.
  • All Risk verzekering: Met een All Risk verzekering ben je volledig gedekt voor allerlei soorten schade, ook die je zelf per ongeluk hebt veroorzaakt. Je kunt hierbij denken aan schade door botsen of slippen.

Sluit meteen een autoverzekering af bij Allianz Direct

Wil je goed verzekerd met je auto op pad? Sluit dan direct een autoverzekering af bij Allianz Direct. Bereken hier meteen je voordelige premie.

Vrouw thuis met krant

Stop met vergelijken, begin met besparen

Goedkope autoverzekering nodig? Bereken je premie en vind de autoverzekering die bij jou, je auto én je portemonnee past.

Was dit artikel nuttig?