Hoeveel kost een auto

Bij Allianz Direct:

  • €0 Eigen Risico

  • 24/7 Hulp & service

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Na een auto aanschaffen krijg je met meerdere maandelijkse kosten te maken. Hoeveel kost een auto? Lees alles over autoverzekering kosten bij Allianz Direct.

Hand schudden

Hoeveel kost een auto?

Nadat je een auto hebt aangeschaft, krijg je als autobezitter met maandelijkse vaste en variabele kosten te maken. Voorbeelden hiervan zijn brandstof, onderhoud en een autoverzekering. Hoeveel kost een auto precies en met welke bedragen moet je rekening houden? Lees snel verder voor meer informatie over hoeveel een auto kost.

Hoeveel kost een auto: vaste kosten per maand

Als eigenaar van een auto hangen de kosten af van zowel de vaste als de variabele kosten per maand. Met de vaste kosten worden de onkosten voor de auto bedoeld die iedere maand terugkeren en waarbij de hoogte hetzelfde blijft. Voorbeelden van vaste kosten per maand voor de auto zijn:

  • De wegenbelasting: Als autobezitter in Nederland ben je verplicht motorrijtuigenbelasting te voldoen, ook wel wegenbelasting genaamd. De hoogte van de wegenbelasting hangt af van de locatie waar je woont, het soort en gewicht van het voertuig, het soort brandstof en de hoeveelheid milieuvervuiling die de auto veroorzaakt.
  • De autoverzekering: Wanneer je de weg op gaat met de auto ben je verplicht om over een autoverzekering te beschikken. Zo heb je bij Allianz Direct de keuze uit een WA, Beperkt Casco en All Risk autoverzekering.
  • Vaste onderhoudskosten: Goed onderhoud zorgt ervoor dat je een kleiner risico op onverwachte mankementen tegenkomt tijdens het autorijden. Zo is een verplichte apk-keuring het perfecte moment om de auto onder de loep te nemen.
  • Vaste afschrijving: Maandelijks wordt de auto iets minder waard met de leeftijd. Wanneer je je auto na een aantal jaar wilt verkopen, ontvang je hiervoor een lager bedrag dan voor het bedrag dat je de wagen hebt aangeschaft.

Hoeveel kost een auto: variabele kosten

Naast de vaste kosten bepalen variabele uitgaven hoeveel een auto kost. Deze kosten keren iedere maand terug, maar variëren in hoogte.

  • Brandstof: De kosten voor de brandstof zijn afhankelijk van hoe vaak je met de auto op pad gaat. Soms rijd je veel lange afstanden, terwijl de volgende week de auto veel voor de deur staat.
  • Parkeerkosten: In sommige gemeentes moet je parkeerkosten maken voor het plaatsen van de auto. Het kan hierbij gaan om een parkeergarage of een parkeervergunning die nodig is. De kosten variëren per gemeente.
  • Variabele onderhoudskosten: Wanneer je veel met de auto reist, krijg je te maken met hogere onderhoudskosten. Voorbeelden zijn het bijvullen van de olie of het koelvloeistof.

Kies een voordelige autoverzekering van Allianz Direct

De maandelijkse kosten van een auto kunnen aanzienlijk oplopen. Je bespaart op de autokosten door een voordelige autoverzekering van Allianz Direct af te sluiten. Naast een lage premie profiteer je van een eigen risico van €0, kun je dagelijks je verzekering aanpassen of opzeggen en ben je bij schade meteen voorzien van vervangend vervoer tijdens de reparatie. Bereken nu je maandelijkse premie.

Vrouw met hond thuis leest

Zorg jij goed voor je auto?

Een goed onderhouden auto, verdient een goede autoverzekering. Kies uit de verschillende dekkingen en vind de autoverzekering die bij jou past.

Was dit artikel nuttig?