Auto start niet

Verzeker je auto bij Allianz Direct:

  • Standaard €0,- Eigen Risico

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Man repareert auto

Startproblemen met de auto hebben we allemaal wel eens. Door te weten waar dit mee te maken heeft kun je dit probleem voor zijn.

Je hebt het vast wel eens meegemaakt. Je bent klaar voor vertrek, maar je auto wil niet starten. Meestal komt dit door een lege accu. Maar om het mankement aan je auto te verhelpen moet je eerst zeker weten wat er mis is. Allianz Direct vertelt je graag waar je op moet letten om de oorzaak te vinden. En wat je eventueel kunt doen als je auto niet start.

Lege accu

De meest voorkomende oorzaak van een niet startende auto is een lege accu. Vooral in de wintermaanden komt dit vaak voor. Het ligt vrijwel zeker aan je accu als er helemaal niets gebeurt wanneer je je contactsleutel omdraait en er ook geen onderhoudsmeldingen zijn. Je kunt dan een een automobilist met startkabels om hulp vragen. Als dit niet helpt dan moet je waarschijnlijk je accu vervangen.

Kapotte startmotor

Werkt je accu wel? Dan kan er een probleem zijn met de startmotor. Als dit het geval is dan hoor je bij het starten alleen een klik. Het rondsel zit dan vast in de starterkrans. Je kunt dit soms tijdelijk verhelpen door je auto in de hoogste versnelling te zetten zachtjes heen en weer te duwen. Je startmotor is dan wel binnenkort aan vervanging toe.

Andere oorzaken

Werkt de startmotor wel, maar slaat je auto toch niet aan? Dan zijn er nog een aantal andere oorzaken mogelijk voor startproblemen. Dit zou er mis kunnen zijn als je auto niet start:

  • Defecte bougies
  • Scheurtjes in de bougiekabels
  • Problemen met de brandstofpomp
  • Scheurtjes in de brandstofslang
  • Een verstopt luchtfilter
Voor meer tips lees je hier meer tips over het onderhouden van je auto en tips bij pech.
Familie loopt buiten

Wij staan voor je klaar in heel Europa

Met de Pechhulp Verzekering repareren we je auto in binnen- en buitenland. Is reparatie niet ter plekke mogelijk? Dan brengen we ‘m naar een garage in de buurt en krijg je vervangend vervoer.