Auto accu vervangen

Zo doe je dat.

Accu's slijten en soms is het nodig om je accu te vervangen. Wil je dit zelf gaan doen? Volg dan deze stappen.

Auto accu vervangen

Krijg jij jouw accu regelmatig niet gestart of heb je andere accu problemen? Accu's slijten. Je moet je accu één keer in de drie tot zeven jaar vervangen worden. Hoe snel jouw accu slijt, is afhankelijk van je rijgedrag en het aantal kilometers dat je jaarlijks rijdt. Heb jij af en toe accu problemen? Dan is het tijd om de accu van je auto te vervangen.

Wat te doen bij accu problemen

Moet je auto accu vervangen worden? Dan kun je langs de garage, maar de accu van je auto vervangen kun je ook zelf doen. Hiermee bespaar je een hoop onderhoudskosten. Je hoeft alleen de aanschaf van de nieuwe accu te financieren. De auto accu vervangen is gelukkig vrij simpel. Je moet wel secuur te werk gaan en de juiste volgorde aanhouden. Doe je dit niet, dan kan het flink misgaan. Volg de volgende stappen en voor je het weet zit je nieuwe accu in je auto!

  • 1. Verwijder de accuklem van de minpool;
  • 2. Verwijder de accuklem van de pluspool;
  • 3. Haal de oude accu uit je auto. Dit doe je door de beugel los te maken en de accu uit de auto te tillen;
  • 4. Zet de nieuwe accu op dezelfde plek als de oude neer en maak deze vast;
  • 5. Maak de accuklem vast aan de pluspool;
  • 6. Maak de accuklem vast aan de minpool;
  • 7. Start je auto. Gefeliciteerd: je hebt succesvol zelf je auto accu vervangen!

Zoals je kunt zien, is het auto accu vervangen zo gedaan. Door dit zelf te doen, heb je flink bespaard op onderhoudskosten.

Veilig de weg op met een betrouwbare autoverzekering

Heb je jouw auto accu vervangen? Dan kun je weer een paar jaar veilig de weg op. Zorg daarnaast voor een goede autoverzekering. Met een goede verzekering ga jij altijd met een gerust gevoel de weg op. De betrouwbare autoverzekeringen van Allianz Direct hebben een standaard eigen risico van €0,- en de mogelijkheid je verzekering dagelijks te wijzigen of op te zeggen.

Vrouw met hond thuis leest

Zorg jij goed voor je auto?

Een goed onderhouden auto, verdient een goede autoverzekering. Kies uit de verschillende dekkingen en vind de autoverzekering die bij jou past.