Autoverzekering check

Als je je verzekert bij Allianz Direct:

  • Bereken je premie in 20 seconden en sluit af in 3 minuten

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

  • 24/7 directe hulp en service

  • Meest gekozen autoverzekering op Independer en Autoverzekering.nl

Autoverzekering-check

Met een autoverzekering check zijn slachtoffers altijd gegarandeerd dat schade wordt vergoed. Schade aan de eigen auto wordt niet gedekt met een WA-verzekering. Hiervoor kun je een beperkt cascoverzekering of een allrisk-verzekering afsluiten. Normaliter is dit voor de meeste mensen geen probleem, maar mensen met een bepaald verleden lopen het risico dat de autoverzekering wordt geweigerd.

Autoverzekering check van de RDW

De Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) is een overheidsorgaan dat de registratie van alle in Nederland rondrijdende gemotoriseerde voertuigen verzorgt. In dit register staat onder meer of er voor een voertuig motorrijtuigenbelasting is betaald en of het voertuig is verzekerd. Alle Nederlandse verzekeringsmaatschappijen moeten de door hun verzekerde voertuigen in het register van RDW inschrijven.

Het register is openbaar en veel instanties hebben toegang. Ook jij kunt, door middel van een autoverzekering check, in het register van de RDW nakijken of je voertuig als verzekerd staat geregistreerd. Op de website van de RDW kunt je je kenteken opvragen, waarna je alle gegevens van je auto krijgt te zien – zoals deze bij de RDW bekend staan. Blijkt dat je auto volgens de RDW niet is verzekerd? Dan moet je contact opnemen met je verzekeringsmaatschappij.

Autoverzekering check van verzekeraars

De autoverzekering check van verzekeraars houdt in dat klanten worden gecheckt op hun verleden. Heeft iemand een strafblad? Hoe was het betaalgedrag van in het verleden afgesloten autoverzekeringen? En heeft iemand veel schade geclaimd? De verzekerde moet deze vragen altijd beantwoorden en de verzekeraar kijkt in het Centraal Informatie Systeem (CIS) na of de verzekerde de vragen ook naar waarheid heeft beantwoord. Het is verstandig om altijd eerlijk antwoord te geven. Eerlijkheid wordt namelijk gewaardeerd en verhoogt de kansen op het kunnen afsluiten van een autoverzekering. Het niet eerlijk beantwoorden kan ertoe leiden dat je als fraudeur in het systeem komt te staan.

Autoverzekering zonder check

Er zijn verzekeraars die een zogenoemde autoverzekering zonder check aanbieden, maar eigenlijk bestaat een autoverzekering zonder check niet. Iedere verzekeraar voert altijd een autoverzekering check uit. Daarom is het ook zo belangrijk om vragen eerlijk te beantwoorden. Het kan dan zijn dat u, ondanks je verleden, toch een autoverzekering krijgt, maar dat er misschien enkele voorwaarden aan zijn verbonden, zoals een verhoogde premie of een waarborgsom. Ook Allianz Direct voert een autoverzekering check uit. Beantwoord je alle vragen gewoon naar waarheid? Dan heb je de grootste kans dat je bij Allianz Direct een autoverzekering kunt afsluiten.

Vrouw thuis met laptop

Wil je hoge juridische kosten voorkomen?

Helaas kom je er niet altijd uit met een andere automobilist of met de merkdealer van je auto. Kies net als 68% van onze klanten voor onze rechtsbijstandverzekering. Met deze aanvullende dekking sta je sterk in een juridisch conflict.