Laatst bijgewerkt op: 06-12-2022

Wat is de beste hybride auto?

Bij Allianz Direct geniet je van:

Wat is de beste hybride auto van dit moment? Allianz Direct geeft je tips en informatie over hybride auto's en autoverzekeringen.

Beste hybride auto

Wat is de beste hybride auto?

Wil je de overstap maken naar een elektrische auto, maar is volledig elektrische rijden waarbij je voortdurend op zoek bent naar een laadpaal te veel gedoe? Dan is een hybride auto voor jou een uitstekende keuze. Je draagt hiermee niet alleen bij aan het milieu, maar bespaart ook aanzienlijk op de brandstofkosten. Wat is echter de beste hybride auto voor jou? Allianz Direct geeft je advies.

Wat is de beste hybride auto: drie verschillende soorten

Voordat we bespreken wat de beste hybride auto is, is het van belang dat je het juiste type hybride auto selecteert dat bij je voorkeuren past. Er bestaan namelijk drie soorten hybride auto's: de plug-inhybride, volledig hybride en mild hybrid. Alle hybride wagens beschikken over een aandrijving van zowel benzine als elektriciteit, maar de wijze waarop ze elektriciteit toepassen, varieert per soort.

  • Plug-inhybride: De plug-inhybrideauto beschikt net als een volledig elektrische wagen over een stekker, waardoor je volledig elektrisch kunt rijden zonder de brandstofmotor te gebruiken. De bestuurder kiest daarbij tussen rijden op elektriciteit, benzine of beide. Voor korte afstanden selecteer je bijvoorbeeld elektrisch rijden, terwijl je voor lange reizen de benzinemotor kiest.
  • Volledig hybride: De volledig hybride auto rijdt op dezelfde wijze als de plug-inhybride, maar beschikt niet over een stekker. De full-hybrid-auto laadt zijn accu op gedurende het remmen en rijden, waardoor hij volledig elektrisch afstanden aflegt.
  • Milde hybride: De mild-hybrid-auto kan niet alleen elektrisch rijden. Bij deze hybride auto's wordt de energie die ontstaat tijdens het remmen toegepast om de motor extra ondersteuning te geven bij het optrekken. Door deze technologie verbruik je minder benzine, terwijl je meer vermogen tot je beschikking hebt.

Wat is de beste hybride auto voor mij?

Sinds 2010 is de ontwikkeling van hybride auto's in een stroomversnelling geraakt. Met name het automerk Toyota heeft grote stappen gemaakt als het gaat om het afleveren van de beste hybride auto's. De beste hybride auto's op dit moment zijn:

  • De Toyota Auris: Deze hatchback is een geliefde middenklassenauto en ideaal voor zowel korte als lange afstanden.
  • De Toyota Yaris: Deze compacte stadsauto geeft enorm veel vermogen en is de perfecte auto in het stadsverkeer.
  • De Kia Niro: Een compacte crossover-SUV, die niet alleen verkrijgbaar is als volledig hybride of plug-inhybride, maar ook als compleet elektrische auto.
  • De Toyota Prius: Dit was de eerste succesvolle hybride auto binnen de middenklasse, en is nog altijd zeer geliefd.
  • De Volvo XC90: Deze luxueuze en comfortabele SUV is verkrijgbaar als plug-inhybrideversie, met de naam T8.

De beste autoverzekering bij je hybride auto

Bij het kopen van een hybride auto zoek je een voordelige autoverzekering zodat je onbezorgd op reis gaat. Allianz Direct biedt drie autoverzekeringen aan voor de hybride auto: de WA, Beperkt Casco en All Risk verzekering. Bereken hier meteen je premie online.

Man met laptop

Benieuwd naar je premie?

Je weet het zo. Bereken je premie in 20 seconden en sluit direct af.

Was dit artikel nuttig?