Laatst bijgewerkt op: 06-12-2022

De beste manier om auto's te vergelijken

Hoe kun je het beste auto's vergelijken? Allianz Direct geeft je vakkundig advies over het aanschaffen van de meest geschikte wagen. Bekijk meteen de website.

Vader en zoon buiten spelen met auto

Hoe kun je auto's vergelijken met elkaar? Kijk op Allianz Direct

Zoek je een auto met een specifiek trekgewicht, wil je een voertuig met veel zitruimte of heb je een maximaal budget van bijvoorbeeld €35.000? Bij auto's vergelijken spelen allerlei factoren een rol die jouw persoonlijke keuze beïnvloeden. Allianz Direct helpt je bij het selecteren van de beste auto in jouw situatie.

Bereid je goed voor bij auto's vergelijken

Als je een nieuwe auto aan gaat schaffen, is dit geen impulsieve aankoop. Het is verstandig om je eerst te oriënteren op de markt, zodat je weet wat er te koop is voor het budget dat jij voor ogen hebt. Benzine, diesel, elektrisch of toch hybride? Wat is het gewicht van de auto, de instaphoogte en de range? Door je van tevoren goed in te lezen over het type auto wat je wilt kopen, kun je de auto's beter met elkaar vergelijken.

Auto's vergelijken: wat vind jij belangrijk?

Als je niet zeker weet welk merk je wilt aanschaffen of je je afvraagt welke brandstof het meest geschikt is voor hoe je de auto gebruikt, zet je eerst de criteria op een rij die voor jou belangrijk zijn. Zo zijn de afgelopen jaren wagens met een hoge instap, zoals een crossover, enorm geliefd. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan een showroom om zelf te ervaren welke instap- en zithoogte jij prettig vindt bij een voertuig.

De tarieven van auto's vergelijken

Vanwege het enorme aanbod aan automerken is het ingewikkeld om direct de juiste auto's met elkaar te vergelijken. We raden je dan ook aan om te beginnen met de auto's vergelijken aan de hand van de nieuwprijs. Al snel vind je op deze manier de juiste voertuigen die passen bij jouw budget. Zet vervolgens twee of drie voertuigen naast elkaar en vergelijk onderling de specificaties.

Elektrische auto's vergelijken met elkaar

De elektrische voertuigen zijn in opkomst, waardoor het vergelijken van deze auto's enorm belangrijk is. Bij het vergelijken van elektrische auto's zijn de actieradius en het snelladen bepalend. De actieradius geeft aan hoe ver je met de auto kunt rijden voordat de batterij leeg is, terwijl je aan de mate van snelladen kunt zien hoe lang het duurt voordat je weer verder kunt rijden.

Tweedehands auto's vergelijken voor een aankoop

Niet alleen splinternieuwe auto's wil je met elkaar vergelijken. Voor occasions is het ook van belang om de verschillen te onderzoeken. Controleer bij de aanschaf van een tweedehands auto de kilometerstand, de onderhoudsgeschiedenis en de algehele staat van de auto. Zoek van tevoren op wat de zwakke punten van het model binnen dit automerk zijn, zodat je weet op welke aandachtspunten je moet letten.

Naast auto's vergelijken ook de beste autoverzekering afsluiten bij Allianz Direct

Wanneer je een nieuwe auto koopt, wil je vervolgens goed verzekerd zijn. Met de autoverzekeringen van Allianz Direct heb je standaard €0 eigen risico, ontvang je 24/7 hulp en service en krijg je altijd vervangend vervoer bij schade. Vergelijk direct de verschillende autoverzekeringen op de website van Allianz Direct.

Vrouw thuis met krant

Stop met vergelijken, begin met besparen

Goedkope autoverzekering nodig? Bereken je premie en vind de autoverzekering die bij jou, je auto én je portemonnee past.

Was dit artikel nuttig?