Hagelschade aan je auto

Verzeker je auto voor hagelschade bij Allianz Direct en geniet van:

Heb je hagelschade aan je auto? Dat is balen! Maar dekt je verzekering deze schade? Je leest er hieronder alles over.

Hagelschade auto

Hagel kan behoorlijk veel schade aanrichten. Ook met de auto ontkom je niet altijd aan hagelschade, bijvoorbeeld omdat je net onderweg bent of omdat je de auto hebt geparkeerd. Aangezien de kosten van het repareren van hagelschade aan je auto behoorlijk kunnen oplopen, is het handig om te weten wat je moet doen in het geval van deuken of andere schade. En nog belangrijker: wordt deze schade door je autoverzekering vergoed?

Standaard €0,- eigen risico bij hagelschade

Veel verzekeraars hanteren een eigen risico, dit geldt dus ook bij hagelschade. De schade wordt bij een Beperkt Casco- of All Risk verzekering wel vergoed, maar voor een bepaald bedrag moet je zelf bijdragen. Bij Allianz Direct geldt echter standaard een eigen risico van €0,-. Verzeker je auto dus bij Allianz Direct en je hoeft je (met de juiste dekking) geen zorgen meer te maken bij een flinke hagelbui. Is het kwaad al geschied en heb je al hagelschade? Dan kun je het volgende doen.

Je auto is verzekerd en je hebt hagelschade: wat nu?

Heb je hagelschade en is je auto verzekerd? Maak dan altijd foto's van de schade aan je wagen. Als het mogelijk is, fotografeer je bovendien altijd de neergevallen hagelstenen. Hierdoor kan de verzekeraar zien van welke omvang de hagelstenen waren. Neem ook zo spoedig mogelijk contact op met de verzekeraar. De medewerkers werken graag met je mee om te bekijken of de hagelschade bij de auto verzekerd is en hoe je dit het beste kunt regelen.

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Hoe kan ik mijn auto het beste verzekeren: WA, Beperkt Casco of All Risk? © Allianz Direct
Vrouw met kat

Wil je een complete dekking?

Met een All Risk verzekering is alle schade gedekt. Het maakt niet uit of deze bij jezelf of bij een ander is veroorzaakt. Deze dekking wordt het meest gekozen bij auto’s jonger dan 6 jaar.