Gebroken raam met barst

Kosten bij hagelschade aan de auto

Wordt hagelschade aan de auto wel of niet vergoed?

Hagel kan behoorlijk veel schade aanrichten. Ook met de auto ontkom je niet altijd aan hagelschade, bijvoorbeeld omdat je net onderweg bent of omdat je de auto hebt geparkeerd. Aangezien de kosten van het repareren van hagelschade aan je auto behoorlijk in de papieren kunnen lopen, is het handig om te weten wat je moet doen in het geval van deuken of andere schade. En nog belangrijker: wordt deze schade door je autoverzekering vergoed?

Standaard €0,- eigen risico bij hagelschade

Veel verzekeraars hanteren, bij de vraag of de hagelschade bij de auto is verzekerd, een eigen risico. De schade wordt bij een (beperkte) cascoverzekering wel vergoed, maar voor een bepaald bedrag moet je zelf bijdragen. Bij Allianz Direct geldt echter standaard dat er €0,- eigen risico is als je voor hagelschade aan de auto bent verzekerd.

Hagelschade en de auto is verzekerd: wat nu?

Hagelschade en de auto is verzekerd? Maak dan altijd foto's van de schade aan je wagen. Als het mogelijk is, fotografeer je bovendien altijd de neergevallen hagelstenen. Hierdoor kan de verzekeraar zien van welke omvang de hagelstenen waren. Neem ook zo spoedig mogelijk contact op met de verzekeraar. De medewerkers werken graag met je mee om te bekijken of de hagelschade bij de auto verzekerd is en hoe je dit het beste kunt regelen.

Wil je een complete dekking?

Met een All Risk verzekering is alle schade gedekt. Het maakt niet uit of deze bij jezelf of bij een ander is veroorzaakt. Deze dekking is aanbevolen bij auto’s jonger dan 6 jaar.

Lees meer over All Risk
Vrouw met kat