Hoe duur is een autoverzekering?

Bij al onze verzekeringen:

  • Standaard €0,- Eigen Risico bij alle dekkingen

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • 24/7 bereikbaar bij noodsituaties

  • Je bent nooit onderverzekerd

Hoe duur is een autoverzekering? Sluit de beste en voordeligste autoverzekering voor jou af bij Allianz Direct. Bekijk meteen alle verzekeringen op een rij.

Familie in de auto met kinderen en voetbal

Hoe duur is een autoverzekering?

Koop je binnenkort een nieuwe auto? Dan moet je een autoverzekering afsluiten. Maar hoe duur is een autoverzekering eigenlijk? De kosten van een autoverzekering verschillen per persoon. Hoe duur is een autoverzekering in jouw situatie? Bereken direct je voordelige premie bij Allianz Direct.

Welke factoren bepalen hoe duur een autoverzekering is?

Hoe duur is een autoverzekering? Daarbij spelen een aantal factoren een rol:

Deze factoren bepalen hoe hoog het risico is dat er schade aan je auto ontstaat. Als je net je rijbewijs hebt behaald en in een splinternieuwe auto door de binnenstad van Rotterdam rijdt, heb je een grotere kans op schade dan iemand die met een aanzienlijk aantal schadevrije jaren op het platteland rondreist.

Hoe duur is een autoverzekering? De kosten toegelicht

Naast bovengenoemde factoren speelt de dekking van de autoverzekering een rol bij de vraag hoe duur een autoverzekering is. Bij Allianz Direct heb je de keuze uit drie soorten autoverzekeringen:

  • WA: deze autoverzekering vergoedt de schade die je bij andere weggebruikers veroorzaakt
  • Beperkt Casco: bij deze verzekering is de schade gedekt die je bij anderen veroorzaakt, maar ook schade bij onder meer weersomstandigheden, diefstal en brand
  • All Risk: deze autoverzekering dekt niet alleen schade aan anderen, maar ook beschadigingen aan je eigen voertuig

Hoe duur is een autoverzekering in jouw situatie?

Wat de exacte kosten van de autoverzekering zijn, hangt volledig af van het soort verzekering dat je afsluit. Zo moet je voor een All Risk autoverzekering een hogere premie betalen dan voor een WA autoverzekering, maar daar staat tegenover dat jouw auto uitstekend is beschermd tegen schade. Bij een WA verzekering moet je zelf de schade vergoeden die aan je eigen voertuig ontstaat, maar betaal je wel een lagere premie. De WA autoverzekering sluit je met name af als je een oude auto hebt met een lage dagwaarde. Gemiddeld kost een WA verzekering circa €40 tot €75 per maand. Bij een All Risk verzekering betaal je over het algemeen het dubbele van de WA verzekering.

Welke autoverzekering is voor mij het meest geschikt?

Allianz Direct komt op het gebied van prijs-kwaliteitverhouding veelal als beste uit de test. Independer beoordeelt Allianz Direct zelfs als Beste Keus in 2022. Met een scherpe premie en standaard eigen risico van €0 zorgen wij dat de autoverzekering betaalbaar blijft. Bovendien kun je dagelijks je verzekering gemakkelijk aanpassen op onze website. Ook vind je hier alle voorwaarden zodat je de dekking kiest die bij je auto past. Bereken direct jouw voordelige premie.

Was dit artikel nuttig?

Vrouw thuis met krant

Stop met vergelijken, begin met besparen

Goedkope autoverzekering nodig? Bereken je premie en vind de autoverzekering die bij jou, je auto én je portemonnee past.