Ingebroken in auto, wat nu?

Bij Allianz Direct:

  • 24/7 directe hulp en service

  • Scherpe premie en uitstekende voorwaarden

  • Meest gekozen autoverzekering op Independer

Ingebroken in auto, wat moet ik doen? Met een Beperkt Casco of All Risk autoverzekering van Allianz Direct wordt de schade direct hersteld en betaald.

Ingebroken in auto

Ingebroken in auto, wat moet ik doen?

Wanneer er wordt ingebroken in je auto, kan het zijn dat er waardevolle spullen worden meegenomen. Welke stappen moet je ondernemen bij een inbraak in de auto, welke kosten voor de spullen uit de auto gestolen zijn gedekt en hoe is de diefstal uit auto verzekerd bij Allianz Direct?

Stappenplan bij inbraak in auto

Zodra je hebt ontdekt dat er is ingebroken in de auto en of er spullen uit de auto zijn gestolen, onderneem je zo snel mogelijk de volgende stappen:

  • Ingebroken in auto? Doe aangifte bij de politie
    Je doet van de inbraak in de auto meteen aangifte bij de politie. Deze aangifte doe je in de plaats waar ingebroken in de auto is. Ook kun je online op de website van de politie aangifte van diefstal bij de auto doen met je DigiD. Zorg hierbij dat je je rijbewijs en kentekenbewijs bij de hand hebt. Let er daarbij ook op dat je een kopie van de aangifte ontvangt voor de schademelding bij de autoverzekeraar.
  • Meld de inbraak in de auto bij Allianz Direct
    Neem online of telefonisch contact op met Allianz Direct om de diefstal bij de auto te melden. Beschik je ook over ruitschade vanwege de inbraak in de auto? Allianz Direct verbindt je meteen door naar een glashersteller in de regio. Doordat wij direct de rekening aan de glashersteller betalen, heb je geen omkijken naar de kosten.

Spullen uit auto gestolen, welke verzekering bij Allianz Direct?

Wanneer er bij de inbraak in de auto spullen uit de auto gestolen zijn, hangt het van de soort verzekering af of de diefstal uit de auto verzekerd wordt. Zo valt inbraak in de auto niet onder de WA-dekking. Beschik je over een Beperkt Casco of All Risk autoverzekering? Dan ontvang je in de meeste situaties wel een vergoeding voor de schade.

Vergoeding voor spullen uit auto gestolen

Bij de schadevergoeding voor de spullen die uit je auto gestolen zijn, hangt het ervan af om wat voor goederen het gaat. Voor auto-accessoires ontvang je een vergoeding van maximaal €3.500. Hierbij hebben we het over spullen die uit de auto gestolen zijn die niet in de fabriek in of aan je auto zijn bevestigd. Hiervoor is het van belang dat je de aankoopbon van deze accessoires kunt tonen. Losse spullen die je toevallig in de auto hebt laten liggen, vallen niet onder de autoverzekering. Is een zonnebril of laptop gestolen uit de auto, dan ontvang je hiervoor dus geen vergoeding. Voor losse spullen die bij het voertuig horen, zoals een kinderzitje of EHBO-doos, is de diefstal uit auto verzekerd voor maximaal €750.

Meer weten over de diefstal auto voorwaarden van onze Beperkt Casco en All Risk autoverzekering? Neem dan meteen contact op met onze medewerkers of bereken je voordelige premie snel en makkelijk online.

Tip! Benieuwd hoe het zit met je eigen risico? Lees dan snel verder op onze pagina over het eigen risico bij je Autoverzekering

Vrouw aan de telefoon

Ga jij voor een Beperkt Casco dekking?

De Beperkt Casco autoverzekering wordt ook wel WA-plus genoemd en dekt de meest voorkomende schades waar je zelf niets aan kunt doen. Benieuwd naar de voorwaarden?

Was dit artikel nuttig?