Vrouw bij het raam

Eigen risico autoverzekering

Bij Allianz Direct:
  • Standaard €0,- Eigen Risico

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Zoals je ongetwijfeld weet, moet iedereen die eigenaar is van een auto deze verplicht verzekeren. Deze verzekering is in ieder geval een WA-verzekering. Met een WA-verzekering wordt schade gedekt die je maakt aan een andere partij – in het geval van een ongeluk. Je krijgt dan ook te maken met een eigen risico voor de autoverzekering. Maar wat is eigen risico? En geldt dit bij elke vorm van een autoverzekering?

Wat is eigen risico?

Het eigen risico geldt voor vele soorten verzekeringen. Ook voor je verplichte zorgverzekering geldt bijvoorbeeld een eigen risico. Een eigen risico is een bepaald bedrag dat niet wordt gedekt door de verzekering. Wil je schade via je verzekering claimen? Dan komt eerst alle schade tot de maximale hoogte van het eigen risico voor je eigen rekening. Is het schadebedrag hoger dan het eigen risico? Dan wordt de schade minus het eigen risico gedekt. Overigens geldt het eigen risico niet voor een WA-autoverzekering, want je eigen auto is hier sowieso niet meeverzekerd.

Verhogen eigen risico autoverzekering

Bij het afsluiten van een cascoverzekering of een allrisk-verzekering krijgt je vaak te maken met het eigen risico. Soms is dit een standaardbedrag dat door de verzekeraar is vastgesteld, maar soms kunt ook zelf de hoogte van het eigen risico voor een autoverzekering bepalen. Zo kunt je er bijvoorbeeld voor kiezen om je autoverzekering eigen risico te verhogen. Dit kan voordelig uitpakken. Als je namelijk voor een hoger eigen risico voor je autoverzekering kiest, biedt de verzekeraar je daar vaak een flinke premiekorting voor.

Niet altijd een autoverzekering met eigen risico

Er hoeft niet altijd een eigen risico voor de autoverzekering te worden toegepast. Er kunnen schadegevallen zijn, waarbij de verzekeraar beslist dat deze zaken niet onder een eigen risico vallen, zoals een autodiefstal of een geval van joyriding. Soms geldt er geen of een verlaagd eigen risico autoverzekering wanneer je de auto laat herstellen bij een garage die door de verzekeraar is aangewezen. En dan zijn er nog verzekeraars, zoals Allianz Direct, die standaard €0,- eigen risico autoverzekering hanteren. Je hebt dan in het geheel niet te maken met een eigen risico voor de autoverzekering.

Stop met vergelijken, begin met besparen

Goedkope autoverzekering nodig? Bereken je premie en vind de autoverzekering die bij jou, je auto én je portemonnee past.

Bekijk onze Autoverzekeringen
Vrouw thuis met krant