Controleer het op de site van de RDW

Is mijn auto verzekerd?

Niet verzekerd? Check onze autoverzekeringen:

  • 24/7 directe hulp & service

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

  • Meest gekozen autoverzekering op Independer en Autoverzekering.nl

Vrouw met bloemen buiten

Is mijn auto verzekerd? Dat is een goede vraag, want je mag zonder verzekering de weg niet op. Doe je dit wel? Dan riskeer je een fikse boete vanuit de RDW en de politie. Een check doe je via de RDW-website. Vul hiervoor je kenteken in en kijk bij de status van het voertuig.

Waar is mijn auto verzekerd?

Waar is mijn auto verzekerd? Dat is altijd handig om te weten. Via de site van de RDW kun je niet zien waar je auto is verzekerd. Hiervoor neem je een kijkje op het polisblad van je huidige autoverzekeraar of log je online in. Bovendien kun je ook via je bankafschriften of groene kaart terugzien waar je autoverzekering is ondergebracht. Ben je niet tevreden met je huidige autoverzekeraar? Stap dan over naar Allianz Direct.

Hoe is mijn auto verzekerd?

Hoe is mijn auto verzekerd? Een uitstekende vraag, want op die manier weet je bij schade waar je aan toe bent. Naast de verplichte WA-dekking heb je ook de keuze uit een Beperkt Casco of All Risk verzekering. Bij de Beperkt Casco verzekering zijn ook inbraak, diefstal en brand meeverzekerd. Een All Risk verzekering is de meest uitgebreide dekking en vergoedt ook schade die je veroorzaakt aan je eigen voertuig.

Meest gestelde vragen: is mijn auto verzekerd?

Naast ‘is mijn auto verzekerd’? passeren ook andere vragen de revue. Andere vragen die je misschien hebt, zijn ‘is mijn auto verzekerd als ik hem uitleen?’, ‘is mijn auto verzekerd in het buitenland?’ en ‘is mijn auto verzekerd met een andere bestuurder?’ We geven er hieronder antwoord op.

  • Is mijn auto verzekerd als ik hem uitleen? Ja, maar veroorzaakte schade is voor jouw rekening;
  • Is mijn auto verzekerd in het buitenland? Ja, het voertuig is ook verzekerd in het buitenland;
  • Is mijn auto verzekerd met een andere bestuurder? Ja, je auto is ook verzekerd als er iemand anders in rijdt. Let op: uitlenen kan alleen af en toe. Om daarvoor verzekerd te zijn moet je als hoofdbestuurder namelijk meer dan 50% van de tijd in je auto rijden.

Is mijn auto verzekerd? Controleer via de RDW of je huidige verzekeraar of dit het geval is of sluit je autoverzekering af bij Allianz Direct!

Man met laptop

Benieuwd naar je premie?

Je weet het zo. Bereken je premie in 20 seconden en sluit direct af.