Keyless entry beveiligen

Bij Allianz Direct:

  • 24/7 directe hulp en service

  • Scherpe premie en uitstekende voorwaarden

  • Meest gekozen autoverzekering op Independer

Voorkom autodiefstal door de keyless entry te beveiligen van je voertuig. Allianz Direct geeft je 5 handige tips zodat je veilig en onbezorgd op reis gaat.

Keyless entry beveiligen

Keyless entry beveiligen tegen autodiefstal

Steeds vaker kiezen autodieven ervoor om auto's te stelen door middel van keyless entry. Met keyless entry kun je je voertuig zonder sleutel eenvoudig ontgrendelen en starten. Dit maakt het systeem ook gevoelig voor autodiefstal. Op welke manier kun je keyless entry beveiligen? Allianz Direct geeft je 5 handige tips.

Tip 1: Keyless entry beveiliging met een hoger alarmsysteem

Om het keyless entry beveiligen te verbeteren, raden we aan om een professioneel alarmsysteem aan te schaffen. De meeste nieuwe voertuigen beschikken over een alarmklasse 1 met een startonderbreker. Schroef de keyless entry beveiliging op met een hoger alarmsysteem dat voorzien is van een officieel SCM-certificaat. Op deze wijze is de keyless entry beveiliging beter beschermd tegen autodieven.

Tip 2: Plaats de autosleutel niet bij de voordeur

Autodieven weten de keyless entry beveiliging te omzeilen door middel van relay attack. Dit houdt in dat de criminelen het signaal van de autosleutel naar het voertuig onderscheppen en versterken met een apparaat. Vervolgens opent de dief de deur van je voertuig om de auto te starten, terwijl de autosleutel slechts een paar meter verderop ligt. Zorg er daarom voor dat auto- en reservesleutel meer dan 6 meter van de voordeur verwijderd zijn. Zo lukt het autodieven niet om het signaal te vinden.

Tip 3: Plaats de sleutel in een metalen blik voor keyless entry beveiliging

Om het signaal van de autosleutel bij keyless entry te beveiligen, is het handig om de sleutels in een metalen blik te bewaren. Het metaal zorgt ervoor dat het signaal wordt verstoord. Om te onderzoeken of de keyless entry beveiliging optimaal werkt, houd je de autosleutel in het blik vlak bij de wagen. Als er geen reactie volgt vanuit de auto houdt het materiaal het signaal tegen.

Tip 4: Parkeer de auto op een veilige locatie

Voor keyless entry beveiliging is het parkeren van je wagen op een veilige locatie essentieel. Zorg ervoor dat je je auto plaatst op een verlichte en drukke plek. Donkere parkeerterreinen en afgelegen straatjes zijn locaties waar autodieven graag toeslaan.

Tip 5: Neem voor keyless entry beveiligen contact op met de autodealer

Autofabrikanten nemen keyless entry beveiliging serieus, en zijn voortdurend bezig om de bescherming van het voertuig te innoveren. Ook autodealers zijn op zoek naar oplossingen, zoals het aanbieden van een smart key. Deze smart key is niet te kraken, aangezien het geen signaal naar je wagen uitzendt. Zo kunnen autodieven geen gebruikmaken van de relay attack.

Wat kan de verzekering voor je betekenen bij autodiefstal?

Wanneer je te maken hebt met autodiefstal bel je direct de politie en je verzekeraar. Met een Beperkt Casco of All Risk verzekering ontvang je een uitkering voor het voertuig. Hoe hoog deze uitkering is, hangt af van meerdere factoren, zoals de nieuwwaarderegeling. Bovendien is het van belang dat je aan de beveiligingsvereisten hebt voldaan. Bekijk voor meer informatie de voorwaarden van onze autoverzekeringen.

Was dit artikel nuttig?

Vrouw met kat

Wil je een complete dekking?

Met een All Risk verzekering is alle schade gedekt. Het maakt niet uit of deze bij jezelf of bij een ander is veroorzaakt. Deze dekking wordt het meest gekozen bij auto’s jonger dan 6 jaar.