Lange autorit met kinderen

Hoe bereid je een lange autorit met kinderen voor? Met deze tips van Allianz Direct reis je onbezorgd naar je vakantiebestemming!

Lange autorit met kinderen

Tips voor een lange autorit met kinderen

Ga je binnenkort met het gezin op vakantie naar bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk of Noord-Italië? Bij veel ouders breekt het zweet uit als ze denken aan de lange autorit met de kinderen. De reis hoeft echter helemaal geen nachtmerrie te zijn. Met de juiste voorbereidingen vermaken de kinderen zich opperbest tijdens de rit. Met de volgende tips kom je na een lange autorit met de peuter, kleuter of puber vrolijk op je vakantiebestemming aan.

1. Maak de lange autorit met de kinderen vooral 's nachts

Door met name te rijden als de kinderen slapen, blijft het rustig in de auto gedurende de lange autorit met de kinderen. Kies er daarom voor om laat in de middag te vertrekken, en maak een eerste tussenstop voor het diner. Daarna kleden de kinderen zich in aangename kleding met knuffels en dekens. Terwijl zij slapen, maak je vervolgens vele kilometers tijdens de lange autorit met de peuter. Zorg er daarbij echter wel voor dat je zelf voldoende uitgerust bent, zodat je niet achter het stuur in slaap valt tijdens de lange autorit met de kinderen.

2. Zorg voor vermaak in de auto

Van favoriet speelgoed tot boekjes om te lezen; een lange autorit met een peuter is een stuk aangenamer als de kinderen afgeleid zijn. Ideaal zijn magneetpuzzels, waarbij de puzzelstukjes aan de doos blijven pakken. Dit zorgt ervoor dat tijdens de lange autorit met de peuter het speelgoed niet door de hele auto vliegt. Zelfs een spel als ik-zie-ik-zie-wat-jij-niet-ziet is interessant voor de kinderen, aangezien ze op deze manier de omgeving op een boeiende manier waarnemen. Als de kinderen even geen zin hebben om te spelen, biedt een podcast of luisterboek tijdens de lange autorit met de peuter uitkomst.

3. Las voldoende pauzes in onderweg

Het is bij een lange autorit met een peuter, kleuter of puber belangrijk dat zij onderweg hun energie kwijt kunnen. Zorg er daarom voor dat je elke 2 á 3 uur een pauze houdt om de benen te strekken. Naast dat de kinderen hun benen kunnen strekken, heb jij ook de tijd om energie op te laden. Zorg ook voor voldoende tussendoortjes tijdens de lange autorit met de peuter, zodat je niet steeds bij een tankstation of wegrestaurant hoeft te stoppen als de kinderen trek hebben.

Een goede autoverzekering zorgt voor een onbezorgde reis

Mocht er onderweg iets gebeuren met de auto, dan is het prettig als je direct goed geholpen wordt. Sluit daarom een autoverzekering bij Allianz Direct af waarmee je veilig en onbezorgd op reis gaat. Benieuwd wat de voorwaarden en premies zijn van onze autoverzekeringen? Bekijk dan meteen onze verzekeringen.

Was dit artikel nuttig?

Familie loopt buiten

Wij staan voor je klaar in heel Europa

Met de Pechhulp Verzekering repareren we je auto in binnen- en buitenland. Is reparatie niet ter plekke mogelijk? Dan brengen we ‘m naar een garage in de buurt en krijg je vervangend vervoer.