Wat zijn de kosten grote beurt?

Bij al onze verzekeringen:

  • 24/7 directe hulp & service

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

  • Meest gekozen autoverzekering op Independer en Autoverzekering.nl

Wanneer is een grote beurt voor je auto nodig? En wat zijn de kosten? Je leest het hieronder.

Kosten grote beurt

Heb jij een auto? Dan vraag je jezelf misschien af wanneer een grote beurt voor je auto nodig is. De frequentie is afhankelijk van de leeftijd en het type auto. Is jouw auto ouder dan zes jaar? Dan kun je het beste elke twee jaar langs de garage voor een grote beurt. Heb je een nieuwere auto? Dan geeft deze meestal zelf aan wanneer onderhoud nodig is.

Grote beurt auto checklist

Een grote beurt is naast de aanschaf van een auto een van de grootste kostenposten voor autobezitters. Het is daarom goed om te weten wat bij een grote beurt allemaal gedaan wordt. Een monteur volgt bij een grote beurt voor jouw auto een checklist. Bij een grote beurt worden altijd de volgende handelingen uitgevoerd:

  • De bougies worden nagekeken;
  • De filters worden vervangen (olie, lucht, brandstof, interieur en airco);
  • De versnellingsbakolie wordt ververst;
  • De ruitenwissers worden gecontroleerd;
  • De remmen worden gecontroleerd, gereinigd en afgesteld.

Bij een grote beurt wordt de hele auto nagekeken. Indien nodig kan de garage advies geven over het vervangen van bepaalde onderdelen. Dit kan de prijs van een grote beurt opdrijven.

Kosten grote beurt

Wat zijn nou eigenlijk de kosten van een grote beurt? Iedere autobezitter weet dat hij geld moet reserveren voor onderhoud. Hoeveel dat precies is, is afhankelijk van verschillende factoren. De kosten van een grote beurt variëren sterk. De prijs van een grote beurt is namelijk afhankelijk van het type auto, de leeftijd en de gebruiksintensiteit. Daarnaast heeft ook de rijstijl invloed op de kosten van een grote beurt voor jouw auto. Het is aan te raden voor de kosten van een grote beurt zo'n €500,- te reserveren. Sommige garages bieden een grote beurt aan vanaf €200,-. Hierbij krijg je echter meestal te maken met extra kosten voor de grote beurt. Krijg je onverwacht hoge kosten te zien? Overleg dan met de garage of je bepaalde dingen zelf kunt doen om zo de kosten van de grote beurt te verlagen.

Veel veilige kilometers dankzij een grote beurt en Allianz Direct   

Ben jij autobezitter? Dan is het verstandig altijd geld achter de hand te hebben voor de kosten van een grote beurt. Goed onderhoud is immers erg belangrijk voor de veiligheid op de weg. Zorg daarnaast dat jouw auto goed is verzekerd. Neem een kijkje bij de autoverzekeringen van Allianz Direct om meer te weten te komen over alle voordelen en mogelijkheden van deze verzekeringen.

Man met laptop

Benieuwd naar je premie?

Je weet het zo. Bereken je premie in 20 seconden en sluit direct af.