Lekke band vervangen

Vaak op het meest ongunstige moment gebeurt het: een lekke band. Het is dan ook één van de grootste pech-oorzaken die er zijn.

g

Er zijn verschillende manieren om weer de weg op te kunnen. Je kunt ervoor kiezen om de band zelf te repareren, maar niet iedere auto heeft tegenwoordig nog een reservewiel. Hoe repareer je deze dan? We hebben de belangrijkste informatie voor je op een rijtje gezet. Laat je je liever helpen door een expert? Sluit dan de aanvullende Pechhulp Verzekering af en laat je helpen door Allianz Direct.

Autoband vervangen

Niet iedere auto heeft tegenwoordig een reservewiel tot zijn beschikking. Als je dat wel hebt, kun je de lekke band op de ‘ouderwetse’ manier vervangen. Meestal is de reserveband een zogenaamd ‘thuiskomertje’. Deze band is niet geschikt voor snelheden boven de 80 km/h en is - zoals de naam al zegt - alleen geschikt om thuis te komen. Voor het wisselen van je band heb je de volgende dingen nodig:

  • Krik
  • Reservewiel
  • Kruissleutels
  • Schroevendraaier
  • Wielmoeren

Band ter plekke repareren

Vier op de tien auto’s hebben tegenwoordig geen reservewiel meer. Als je een auto zonder reservewiel hebt, heb je zeer waarschijnlijk een reparatiekit of beschik je over runflats.

In de reparatiekit bevindt zich een vloeistof, die je in het wiel kunt spuiten. Hierdoor wordt de band weer op spanning gebracht en wordt het kleine gat gedicht. Na deze reparatie moet je echter de band nog altijd laten vervangen.

Heb je ‘runflat’ banden dan kun je met uw lekke band toch met 80 km/h doorrijden, zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. Deze banden zijn namelijk dikker. Je krijgt bij het lekrijden een waarschuwing in de display van je auto te zien. Zo weet je dat je je snelheid moet aanpassen en je band moet repareren.

Wordt schade door een lekke band vergoed?

Schade door eigen gebrek wordt niet altijd vergoed door Allianz Direct. Dit is schade, die veroorzaakt is door ouderdom of slijtage. Een lekke band valt hier ook onder. Ben je Volledig Casco verzekerd, dan heb je wél recht op vergoeding bij schade door eigen gebrek. Ook als je bijvoorbeeld tegen een paaltje rijdt, omdat je zojuist een lekke band hebt gekregen.

Koppel buiten met water heeft lol

Wij staan voor je klaar in heel Europa

Met de Pechhulp Verzekering repareren we je auto in binnen- en buitenland. Is reparatie niet ter plekke mogelijk? Dan brengen we ‘m naar een garage in de buurt en krijg je vervangend vervoer.