Vrienden eten samen thuis

Een passende oldtimer verzekering

Heb je recent een klassiek voertuig gekocht? Of ben je al in het bezit van een prachtige oldtimer? Zodra je met het voertuig de weg opgaat, ben je verplicht minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Hiermee dek je het financiƫle risico op schade die je veroorzaakt aan een andere verkeersdeelnemer. Het afsluiten van een goede oldtimer verzekering voor je klassieke voertuig is daarom belangrijk. Daarnaast zijn er nog veel meer mogelijkheden en aandachtspunten rondom de goedkoopste oldtimer verzekering. We nemen ze hieronder met je door.

Aandachtspunten in je zoektocht naar een oldtimer verzekering

Bij het afsluiten van een oldtimer verzekering moet je altijd rekening houden met bepaalde factoren. Zo mag je de oldtimer alleen hobbymatig gebruiken en is het kilometrage door de meeste verzekeraars vastgesteld op vijfduizend of 7.500 kilometer per jaar. Een klassieke auto is voor een verzekeraar pas echt een oldtimer bij een leeftijd van 25 of dertig jaar. Dit verschilt per verzekeraar en daarom is het raadzaam je hierin vooraf goed te verdiepen.

Oldtimer verzekeren met een deskundig taxatierapport

Sluit je een oldtimer verzekering af voor je klassieke auto of motorrijwiel? Het is altijd zinvol om bij de verzekeraar een taxatierapport te overhandigen. Bij een cascodekking is dit vrijwel altijd verplicht. Het taxatierapport wordt opgemaakt door een erkend taxateur en voorkomt vervelende scenario's in geval van schade. Met een taxatierapport van een deskundige sta je bij schade sterker in je schoenen.

Vind online de goedkoopste oldtimer verzekering

Wil je niet onnodig veel geld betalen voor je oldtimer verzekering? Dan is het zinvol de verschillende aanbieders van oldtimer verzekeringen met elkaar te vergelijken. Een oldtimer verzekeren doe je gemakkelijk online, maar kan ook via een tussenpersoon in de vorm van assurantie. Dankzij een passende oldtimer verzekering ga je veilig de weg op en haal je meer voldoening uit het rijden in een klassiek voertuig!

Heb je een WA autoverzekering nodig?

Een WA autoverzekering is wettelijk verplicht voor alle autorijders. Sluit direct deze basisdekking af en ga zonder zorgen de weg op.

Lees meer over WA
Vrouw aan de telefoon