Oldtimer verzekering afsluiten

Zoek je een passende verzekering voor je oldtimer? Hieronder lees je waar je op moet letten en wat het kost. Bij Allianz Direct is een oldtimer verzekering afsluiten niet mogelijk, maar we helpen je graag verder.

Oldtimer autoverzekering afsluiten

Oldtimer verzekering

Heb je recent een klassiek voertuig gekocht? Of ben je al in het bezit van een prachtige oldtimer? Zodra je met het voertuig de weg opgaat, ben je verplicht minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Hiermee dek je het financiële risico op schade die je veroorzaakt aan een andere verkeersdeelnemer. Het afsluiten van een goede oldtimer verzekering voor je klassieke voertuig is daarom belangrijk. Bij Allianz Direct verzekeren we helaas geen oldtimers (auto's ouder dan 40 jaar), maar we snappen dat er bij een oldtimer verzekering van alles op je afkomt. Vragen als ‘wanneer een oldtimer verzekering afsluiten?’, bijvoorbeeld. En ‘wat kost een oldtimer verzekering?’, maar ook ‘vanaf welk bouwjaar een oldtimer verzekering?’ en ‘hoe een oldtimer verzekeren?’ en 'wat is de oldtimer wegenbelasting?'. Daar helpen we je graag bij.

Wanneer oldtimer verzekering afsluiten en hoe oldtimer verzekeren?

Bij het afsluiten van een oldtimer verzekering moet je altijd rekening houden met bepaalde factoren, bijvoorbeeld:

  • Vanaf welk bouwjaar een oldtimer verzekering afsluiten?
  • Hoe je oldtimer verzekeren?
  • Wat kost een oldtimer verzekering?

Een klassieke auto is voor een verzekeraar een oldtimer bij een leeftijd van 25 of dertig jaar. Dit verschilt per verzekeraar en daarom is het raadzaam je vooraf in te lezen. Bij Allianz Direct zien we een oldtimer als een auto van ouder dan 40 jaar. Helaas verzekeren wij die niet. Verder mag je de oldtimer alleen hobbymatig gebruiken en is het kilometrage door de meeste verzekeraars vastgesteld op vijfduizend of 7500 kilometer per jaar.

Oldtimer verzekeren: wat kost een oldtimer verzekering?

De verzekering voor een oldtimer is vaak goedkoper dan een de reguliere autopremie. Sluit je een oldtimer verzekering af voor een oldtimer? Het is zinvol om bij de verzekeraar een taxatierapport te overhandigen. Bij een cascodekking is dit bijna altijd verplicht. Het taxatierapport wordt opgemaakt door een erkend taxateur en voorkomt vervelende scenario's in geval van schade. Met een taxatierapport van een deskundige sta je bij schade sterker in je schoenen.

Vind online de goedkoopste oldtimer verzekering

Wil je niet onnodig veel geld betalen voor je oldtimer verzekering? Dan is het zinvol de verschillende aanbieders van oldtimer verzekeringen met elkaar te vergelijken. Een oldtimer verzekeren doe je gemakkelijk online, maar kan ook via een tussenpersoon. Met een passende oldtimer verzekering ga je veilig de weg op en haal je voldoening uit het rijden in een klassiek voertuig!

Heb je naast je oldtimer nog een tweede auto? Bij Allianz Direct verzekeren we geen oldtimers, maar andere auto's wel. Bereken in dat geval direct online je premie!

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Hoe kan ik mijn auto het beste verzekeren: WA, Beperkt Casco of All Risk? © Allianz Direct
Vrouw aan de telefoon

Heb je een WA autoverzekering nodig?

Een WA autoverzekering is wettelijk verplicht voor alle autorijders. Sluit direct deze basisdekking af en ga zonder zorgen de weg op.