familie buiten wandelen

Stormschade auto

Als je je verzekert bij Allianz Direct:
 • checkmark

  Standaard €0,- Eigen Risico

 • checkmark

  Dagelijks wijzigen en opzeggen

 • checkmark

  Altijd vervangend vervoer bij schade

Ben je op zoek naar een stormschade autoverzekering? In dat geval wil je graag weten wélke verzekeringen wát precies dekken. Stormschade wordt immers niet in alle gevallen vergoed, waardoor het zomaar kan zijn dat je ineens zelf de rekening op de deurmat krijgt van die ene boom op je auto of een barst in je voorruit. Lees vooral verder en ontdek wanneer je bent verzekerd voor stormschade aan de auto.

Volledige vergoeding met een Beperkt Casco-verzekering van Allianz Direct

Heb je een Beperkt Casco-verzekering afgesloten bij Allianz Direct? Goed nieuws! Vanaf een Beperkt Casco-autoverzekering kun je namelijk rekenen op een volledige vergoeding voor stormschade aan de auto. Denk hierbij schade veroorzaakt door natuurgeweld, brand, hagel of stormschade. Heb je alleen een WA-autoverzekering afgesloten? Dan wordt de stormschade aan de auto niet vergoed. In deze video vertellen we je meer over het herstellen van schade. 

Voorkomen is beter dan genezen

Als je stormschade aan je auto hebt, is dat natuurlijk erg vervelend. Daarom is voorkomen altijd beter dan genezen. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op code geel of wellicht code rood, kun je met een aantal zaken rekening houden. Allianz Direct somt het graag voor je op:

 • Let op het wegdek, want bij oud asfalt bestaat de kans dat er een laagje water blijft liggen. Hierdoor kun je door het opspattende water van de bestuurder voor je even niets meer zien;
 • Zorg ervoor dat er vier millimeter profiel op je banden zit. Hierdoor voorkom je aquaplanning en stel je jouw veiligheid voorop;
 • Zorg ervoor dat je remt voordat je een bocht neemt, zodat je slipgevaar tot een minimum beperkt;
 • Haal je een vrachtwagen in bij veel wind? Verwacht dan een flinke rukwind als je de chauffeur bent gepasseerd.

Sluit een stormschade verzekering af via Allianz Direct

Steeds meer mensen kiezen voor een stormschade verzekering van Allianz Direct. En dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt je stormschade verzekering dagelijks wijzigen en opzeggen en je ontvangt voor je stormschade verzekering altijd vervangend vervoer.

Ga jij voor een Beperkt Casco dekking?

De Beperkt Casco autoverzekering wordt ook wel WA-plus genoemd en dekt de meest voorkomende schades waar je zelf niets aan kunt doen. Benieuwd naar de voorwaarden?

Lees meer over Beperkt Casco
Vrouw aan de telefoon