Stormschade

 • Snel en eenvoudig schade melden

 • 24/7 directe hulp en service

 • Nooit onderverzekerd

Schade opgelopen aan je auto of woning door een storm? Check op deze pagina alles wat je moet weten en kunt doen bij stormschade.

Storm

Soms kan een storm onverwachte schade veroorzaken aan je auto of huis door hevige winden, zware regenval, hagel, bliksem of andere extreme weersomstandigheden. Van deuken en krassen aan je auto tot beschadigde ramen, daken en gevels van je woning. 

 

Wanneer spreken we van een storm?

Wist je dat we pas spreken van storm bij windkracht 7 en een windsnelheid van minstens 14 meter per seconde? Schade door wind is dus niet hetzelfde als schade door storm. Is de storm gaan liggen en ben je erachter gekomen dat je schade hebt aan je woning, spullen of auto? Check op dan op deze pagina wat je moet doen.  

Stormschade aan je auto of woning?

Lees er snel meer over!

 • Storm auto

  Stormschade aan je auto?

  Stormschade aan je auto? Gelukkig ben je met een Beperkt Casco of All Risk autoverzekering verzekerd voor stormschade. Lees hier hoe je schade kan melden.

 • Stormschade huis

  Stormschade aan je woning?

  Heb je schade opgelopen door een storm? Lees hier hoe je schade kan melden met je Opstal- en/of Inboedelverzekering.

 • Laptop

  Stormschade melden?

  Heb je stormschade aan je woning of auto? Meld het nu! Wij maken direct een dossier aan en krijg je een schadenummer. Ons team onderzoekt de schade en je dekking, en maakt een kosteninschatting. Is alles in orde en gedekt, dan regelen wij de rest!

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

 • Heb ik een verplicht eigen risico bij stormschade?

  Jouw eigen risico hangt af van of jij vrijwillig voor een eigen risico hebt gekozen. Als je een eigen risico hebt gekozen, geldt dat in het geval van schade en dus ook bij stormschade. Een eigen risico is bij ons niet verplicht. Heb je voor €0 eigen risico gekozen? Dan betaal je geen eigen risico bij stormschade.

 • Ik heb door storm schade aan mijn dak. Wat moet ik doen?

  Meld je schade online. Je kunt foto’s en bijvoorbeeld een gespecificeerde offerte uploaden.

  Heb je een Allianz Direct Opstalverzekering en schade aan je dak door storm? Schakel dan zo snel mogelijk een dakdekker in. Wanneer er water in je woning binnenkomt door de schade, probeer dan zoveel mogelijk van binnenuit je huis de schade te beperken. Ga niet het zelf het dak op. Maak foto’s van de schade en eventuele herstelwerkzaamheden.

 • Ik heb door storm schade aan mijn auto. Kan ik dit direct laten repareren?

  Meld je schade online, je kan dan foto’s en bijvoorbeeld een gespecificeerde offerte uploaden.

  • All Risk (Volledig Casco): je bent verzekerd voor stormschade aan je auto. Via www.topherstel.nl kun je direct een tophersteller vinden. Meld ook alvast je schade online om de nodige informatie te verstrekken over de gebeurtenis.
  • Beperkt casco: afhankelijk van de situatie ben je verzekerd voor stormschade. Meld de schade eerst online voor meer informatie over de dekking en herstel.
  •  WA: je bent niet verzekerd voor stormschade. 
 • Ik heb een lekkage in mijn woning. Wat wordt door jullie gedekt?

  Hieronder vind je een aantal veelvoorkomende situaties en bijbehorende dekking:

  • Lekkage als gevolg van afgewaaide dakpannen of dakdelen: als je bij ons een Opstalverzekering hebt valt de schade hierdoor binnen de dekking van de verzekering.
  • Lekkage als gevolg van een constructiefout of slechte of ontbrekende kitranden: de schade die hierdoor veroorzaakt wordt komt helaas niet voor vergoeding in aanmerking.
  • Lekkage door een kapotte leiding: de schade aan de leiding zelf valt niet binnen de dekking van de voorwaarden. De schade als gevolg van het lekkende water valt wel binnen de dekking van de voorwaarden mits er geen achterstallig onderhoud is.

  Voor een volledig overzicht van dekkingen en uitsluitingen verwijzen we je naar de voorwaarden.

 • Heeft stormschade op mijn auto invloed op mijn schadevrije jaren?

  Nee, stormschade in de zin dat door storm iets jouw auto heeft geraakt is niet van invloed op je schadevrije jaren. In sommige andere situaties kan er wel sprake zijn van invloed op je schadevrije jaren. Meld je schade online om hier uitsluitsel over te krijgen.

 • Is stormschade aan mijn zonnepanelen verzekerd?

  Zonnepanelen zijn automatisch meeverzekerd tegen gedekte schades dus ook schade door storm. De zonnepanelen dienen bevestigd te zijn aan het dak van de woning of een bij de woning behorend bijgebouw. Verzwaarde zonnepanelen op een plat dak zijn ook toegestaan. Het toevoegen van zonnepanelen aan de woning tijdens de looptijd van de verzekering hoeft niet te zijn doorgegeven.