Dit is alles wat je moet weten!

Trekhaak monteren?

Nu je hier toch bent: meteen een autoverzekering afsluiten?

  • Standaard €0,- Eigen Risico

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Man repareert auto

Heb je binnenkort een trekhaak nodig en heeft je auto die nog niet? Dan moet je een trekhaak monteren. Je kunt dit bij een garage doen of eigenhandig de trekhaak monteren. Als je een beetje handig bent en het goede gereedschap in huis hebt, is zelf je trekhaak monteren goed te doen. Het kost even tijd, maar je bespaart dan wel flink op de kosten voor het trekhaak monteren. De trekhaak monteren kosten hangen vooral af van de trekhaak die je kiest en het model van je auto. Bij sommige auto's is het duurder om een trekhaak te laten monteren dan bij andere auto's. Informeer bij je garage naar de mogelijkheden en prijzen en kies aan de hand daarvan welke trekhaak het beste bij jou past.

Trekhaak laten plaatsen of eigenhandig de trekhaak monteren?

Een trekhaak laten monteren is heel eenvoudig. Je hoeft eigenlijk alleen naar de garage te rijden. Kies daar welke trekhaak je wilt en laat vervolgens de trekhaak te plaatsen. De kosten voor het trekhaak monteren zijn dan wel een stuk hoger. Wil je geld besparen? Dan kun je zelf de trekhaak monteren. Zoek online een filmpje over trekhaak monteren bij jouw auto en ga aan de slag. Zorg dat je het juiste gereedschap in huis hebt en check of de trekhaak die je wilt monteren geschikt is voor het uiteindelijke doel. Voor een fietsendrager heb je bijvoorbeeld een andere trekhaak nodig dan voor het trekken van een caravan. Denk dus van tevoren altijd goed na en schat voor jezelf in of de trekhaak monteren kosten opwegen tegen de tijd en moeite die je erin steekt wanneer je eigenhandig de trekhaak monteert. Ben je een beetje handig en heb je wat ervaring met onderhoud? Dan moet je trekhaak monteren in principe geen probleem zijn. Ben je dat niet? Dan is een trekhaak laten plaatsen een beter idee.

Veilig de weg op

Wil je een trekhaak monteren? Dan is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je kenteken altijd goed zichtbaar is. Hoe je dit doet, is afhankelijk van de trekhaak die je kiest. Regel tevens een goede autoverzekering, zoals die van Allianz Direct, en zorg dat de trekhaak goed vastzit. Alleen dan kun je met een veilig gevoel de weg op!

Allianz Direct autoverzekering

Ook je autoverzekering afsluiten?

Bij Allianz Direct verzeker je je auto binnen 3 minuten en kun je rekenen op 24/7 directe hulp en service.