Verhaalsrechtsbijstand verzekering

Bij al onze verzekeringen:

  • Standaard €0,- Eigen Risico bij alle dekkingen

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • 24/7 bereikbaar bij noodsituaties

  • Je bent nooit onderverzekerd

Met verhaalsrechtsbijstand beschik je over het recht op juridische hulp om schade te verhalen. Allianz Direct ondersteunt je bij een juridisch geschil.

Koppel in de auto praten

De beste verhaalsrechtsbijstand bij Allianz Direct

Met een verkeersrechtsbijstand verzekering van Allianz Direct houd je de controle over juridische conflicten waarin je belandt. Zo geven wij wereldwijd juridische hulp op het moment dat er schade is in het verkeer die door een ander is ontstaan. Helaas lukt het in sommige gevallen niet om samen met de andere partij tot een goede oplossing te komen. De verhaalsrechtsbijstand van Allianz Direct zorgt dat je krijgt waar je recht op hebt. Dankzij de aanvullende dekking van Allianz Direct sta je sterk, waar je je ook ter wereld bevindt. 

Wat houdt verhaalsrechtsbijstand in?

Bij verhaalsrechtsbijstand ontvang je juridische ondersteuning bij het verhalen van schade die door een ander op de weg is veroorzaakt. In de meeste gevallen gaat het verhalen van schade door een ander soepel, aangezien de andere partij verplicht voor zijn of haar aansprakelijkheid is verzekerd. Helaas verloopt dit proces niet altijd vlekkeloos. Zo kan de tegenpartij beweren dat de schade door jouw eigen toedoen is. Ook kan de andere partij het niet eens zijn met de kosten van de schade die door jou worden geclaimd. Bij deze conflicten is juridische kennis vereist. Allianz Direct zorgt ervoor dat je de juiste verhaalsrechtsbijstand ontvangt zodat je goed voor de dag komt.

Welke bedragen voor de verhaalsrechtsbijstand worden vergoed?

Met de verkeersrechtsbijstandverzekering wordt tot €50.000 van de proceskosten, getuigen en experts binnen de groenekaartlanden vergoed. Bij landen buiten de groene kaart geldt een maximale vergoeding van €10.000. Voor de hulp van onze juridische experts van NRS geldt geen maximumbedrag. Daarnaast vergoedt Allianz Direct de proceskosten tot een bedrag van €7.500 als je niet verplicht bent een advocaat in te schakelen maar je er toch voor kiest. Wanneer de andere partij door de rechtbank schuldig is verklaard, maar alsnog niet de schade kan voldoen, vergoedt de NRS een maximumbedrag van €1.000.

Een rechtsbijstandverzekering of verhaalsrechtsbijstand?

Sommigen vragen zich af of je naast een rechtsbijstandverzekering een aanvullende verkeersrechtsbijstand verzekering moet afsluiten. Veel verzekeraars kiezen ervoor om de rechtsbijstandsverzekeringen in meerdere modules aan te bieden. Zo bepalen de meeste verzekeraars dat de module verkeer niet standaard bij de rechtsbijstandverzekering is meeverzekerd. Je moet dit dus apart verzekeren om deze vorm van rechtsbijstand te dekken. Sluit je bij Allianz Direct een All risk autoverzekering af met een Inzittendenverzekering? Dan beschik je over vrijwel dezelfde dekking als bij een Rechtsbijstandverzekering. In dat geval kun je de Verkeersrechtsbijstand afsluiten voor juridische conflicten die kunnen ontstaan bij de aanschaf of verkoop van een voertuig bij een merkdealer.

Bereken je premie voor de verhaalrechtsbijstand bij Allianz Direct

Benieuwd wat de kosten voor verkeersrechtsbijstand zijn in jouw situatie? Maak dan meteen een eenvoudige berekening bij Allianz Direct of bekijk de voorwaarden op de website.

Was dit artikel nuttig?

Vrouw thuis met laptop

Wil je hoge juridische kosten voorkomen?

Helaas kom je er niet altijd uit met een andere automobilist of met de merkdealer van je auto. Kies net als 68% van onze klanten voor onze rechtsbijstandverzekering. Met deze aanvullende dekking sta je sterk in een juridisch conflict.