Het voertuig­identificatie­nummer

Bij al onze verzekeringen:

  • Standaard €0 Eigen Risico bij alle dekkingen

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • 24/7 bereikbaar bij noodsituaties

  • Je bent nooit onderverzekerd

Met een voertuigidentificatienummer sluit je eenvoudig een autoverzekering af. Waar vind je het chassisnummer?

Familie met kinderen buiten bij de zee met hond

Het voertuigidentificatienummer voor je autoverzekering

Op het moment dat je een autoverzekering wilt afsluiten, heb je het voertuigidentificatienummer van je voertuig nodig. Wat is een voertuigidentificatienummer, waar vind je dit nummer en hoe vraag je het op als je nog niet de eigenaar van de auto bent? Allianz Direct geeft je antwoorden over het voertuigidentificatienummer voor de autoverzekering. Bereken meteen je voordelige premie voor een scherpe autoverzekering.

Wat is een voertuigidentificatienummer?

Wat houdt een voertuigidentificatienummer in? Om een onderscheid te maken tussen alle voertuigen die dagelijks op de weg rijden, is ieder chassis genummerd. Deze code is voor ieder voertuig uniek en verandert nooit, zelfs niet als het voertuig van eigenaar wisselt. Zelfs met een andere nummerplaat blijft het voertuigidentificatienummer gelijk. Het voertuigidentificatienummer wordt ook wel chassisnummer of framenummer genoemd.

Waarvoor dient het voertuigidentificatienummer?

Een voertuigidentificatienummer is als een vingerafdruk van een persoon. Met het nummer achterhaal je eenvoudig wat er in de geschiedenis met het voertuig is gebeurd. Is de auto bijvoorbeeld betrokken geweest bij een ongeval of diefstal? Met het framenummer kun je met zekerheid zeggen dat het dus écht om jouw auto gaat.

Waar vind je het voertuigidentificatienummer?

De gemakkelijkste manier om het voertuigidentificatienummer te achterhalen, is je kentekenbewijs erbij pakken. Op de voorzijde aan de rechterkant bevindt zich een kader met E.VIN. Hier staat het chassisnummer. Dit nummer bestaat uit zowel letters als cijfers. Je vindt het chassisnummer ook in je auto zelf, op het frame van de wagen.

Het voertuigidentificatienummer opvragen bij vorige eigenaar

Het chassisnummer kun je alleen bekijken als het voertuig op jouw naam staat ingeschreven bij de RDW. De meldcode staat namelijk op het kentekenbewijs. Wil je ervoor zorgen dat de auto al goed verzekerd is voordat deze op jouw naam staat? Dan vraag je bij de verkoper alvast de code van de auto op.

Zonder chassisnummer geen autoverzekering

Met dit unieke nummer sluit je een autoverzekering af. Zonder de code is het wel mogelijk om verschillende autoverzekeringen te vergelijken, maar lukt het niet om een verzekering af te sluiten. Door van tevoren te onderzoeken welke verzekering het beste bij jouw situatie past, sluit je direct na de aanschaf van je voertuig de goede verzekering af.

Regel je autoverzekering online bij Allianz Direct

Allianz Direct biedt scherp geprijsde autoverzekeringen aan met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Wij hanteren standaard een eigen risico van €0 en regelen bij schade altijd vervangend vervoer. Zo krijg je nooit te maken met nare verrassingen terwijl je onderweg bent. Bovendien pas je eenvoudig zelf je verzekering aan op de website. Bereken meteen jouw voordelige premie en bekijk de voorwaarden van onze verzekeringen.

Was dit artikel nuttig?

Vrouw thuis met krant

Stop met vergelijken, begin met besparen

Goedkope autoverzekering nodig? Bereken je premie en vind de autoverzekering die bij jou, je auto én je portemonnee past.