Vrouw thuis praat aan de telefoon

Waarschuwingslampjes auto: wat nu?

Als je je verzekert bij Allianz Direct:
  • Standaard €0,- Eigen Risico

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Als de waarschuwingslampjes in de auto gaan branden, moet je altijd even opletten. Meestal branden er in ieder geval een aantal controlelampjes in de auto bij het starten. Zo kun je controleren of de lampjes het nog doen. Gaan er tijdens het rijden waarschuwingslampjes in de auto branden? Dan gelden er een paar simpele regels. Lees ze hieronder.

Verschillende kleuren waarschuwingslampjes in de auto

Hoe urgent je moet handelen, merk je aan de hand van de kleurstelling van de lampjes. De controlelampjes van je auto kunnen namelijk in verschillende kleuren verschijnen. Dit werkt zo simpel als een stoplicht. Verschijnen de controlelampjes van de auto in het rood? Dan moet je de auto direct veilig aan de kant zetten en om hulp bellen. Verschijnen de waarschuwingslampjes van de auto in het oranje? Dan moet je de auto zo snel mogelijk laten nakijken. Pas je snelheid aan en kijk op een rustige plek of je kunt zien wat er aan de hand is. Als het gaat, kun je voorzichtig naar een dichtstbijzijnde dealer of garage rijden. Een groen lampje geeft aan dat een bepaald systeem correct werkt en is ingeschakeld. Hierbij hoef je geen actie te ondernemen.

Risico's van brandende waarschuwingslampjes in de auto

Waarschuwingslampjes in de auto geven altijd een belangrijk signaal af. Negeer je deze? Dan breng je niet alleen jezelf, maar ook andere weggebruikers in gevaar. Bijvoorbeeld als de remmen of de stuurbekrachtiging niet goed werken. En blijf je te lang doorrijden met te weinig olie? Dan kun je ook je motor onherstelbaar beschadigen. Bovendien loop je bij het negeren van lampjes het risico dat je op een onveilig moment alsnog stil komt te staan – met alle gevaren en hoge reparatiekosten van dien. In het instructieboekje van je auto vind je de betekenis van alle kleuren en symbolen die op je dashboard tevoorschijn kunnen komen. Tot slot is bij veilig autorijden een passende verzekering, bijvoorbeeld die van Allianz Direct, onmisbaar. Zoek er gelijk één die bij jou past.

Wij staan voor je klaar in heel Europa

Met de Pechhulp Verzekering repareren we je auto in binnen- en buitenland. Is reparatie niet ter plekke mogelijk? Dan brengen we ‘m naar een garage in de buurt en krijg je vervangend vervoer.

Bekijk de Pechhulp Verzekering
Koppel buiten met water heeft lol